Space Star Techniczne - [MSS DID] Wskazania komputera
Broda - 24-09-2009, 13:05 Temat postu: [MSS DID] Wskazania komputera Witam, od 5 dni mam MSS DID 2001 rok, komputer chyba niewłaściwie pokazuje średnie zużycie paliwa, prędkości średniej i ilości kilometrów do zrobienia na paliwie (zmienia się tylko ilość kilometrów do zrobienia a konkretnie to już jest 0). Nie pokazuje tez prędkości i zużycia chwilowego. W ogóle nie mogę skasować danych (to chyba przycisk pod wyświetlaczem pierwszy z lewej strony). Wydaje mi się że handlarze cofali licznik. Jak usunąć usterki? Za informację z góry dziękuję.
JCH - 24-09-2009, 14:00
Hm...
Komputer w MSS pokazuje tylko:
- średnią prędkość
- średnie zużycie paliwa od ostatniego resetowania
- dystans do przejechania na paliwie, które pozostało w baku (orientacyjnie)
I tak:
1/ Zmiany wskazań dokonuje się przyciskiem DISP na oryginalnym radiu
2/ Reset wykonuje się przytrzymując dłużej przycisk DISP
3/ wskazanie dystansu do przejechania "zresetuje się" (odnowi) samoczynnie po zatankowaniu znaczącej ilości paliwa. Dolewki typu 10 litrów nie powodują zmiany wskazań dystansu.
Moja sugestia:
- wyjeździj paliwo prawie do końca (z umiarem oczywiście)
- zatankuj do pełna
- zresetuj wskazania zużycia i średniej prędkości
Pytanie tylko czy masz ori radio
edit:
A jeśli nie masz ori radia to tu m.in. jest opis co i jak.
Gaweł - 24-09-2009, 14:31
Ja też muszę podejść do tego resetu. Pokazuje mi średnie spalanie 5,9 a chciałbym mniej...
Broda - 24-09-2009, 14:34
Radio jest oryginalne
[ Dodano: 24-09-2009, 14:42 ]
Dzięki za informacje, do czego w takim razie jest ten pierwszy od lewej przycisk pod wyświetlaczem?
halbog - 25-09-2009, 12:09
Broda napisał/a: | do czego w takim razie jest ten pierwszy od lewej przycisk pod wyświetlaczem? | Według manuala (str 90) jest to "przycisk jasności wyświetlania i wyboru wyświetlanych jednostek miar" - za jego pomocą możesz rozjaśnić/ ściemnić wyświetlacz oraz wybrać, czy chcesz mieć wyświetlane kilometry czy mile
Pozdrawiam
Bogdan
Broda - 25-09-2009, 14:43
Wielkie dzięki. Pozdrawiam
xjacobs - 25-09-2009, 17:06
Broda napisał/a: | Wielkie dzięki. Pozdrawiam | Ale następnym razem uzyjesz szukajki. Tematu nie usuwam ze wzg. na pomocne posty...
Sidoor1 - 25-09-2009, 22:56
Gaweł napisał/a: | Ja też muszę podejść do tego resetu. Pokazuje mi średnie spalanie 5,9 a chciałbym mniej... |
Mniej? U mnie tyle pali jak jade 100km/h a przy predkosciach 120-140 na kompie pokazuje 6,8-7,5 nawet. W miescie spalanie prezentuje sie tak: 7,5-8,5l raz udalo mi sie nawet ujrzec 12,8l ;D Raz jedyny raz jak jechalem przepisowo czyli 90km/h udalo mi sie zejsc do 5,4l.. Albo mam cos nie tak z miśkiem albo poprostu tak to sie przedstawia.
Wogole srednio jak przedstawia sie spalanie w tych samochodach orientacyjnie? Przepraszam za OT.
JCH - 27-09-2009, 21:48
Sidoor1 napisał/a: | Wogole srednio jak przedstawia sie spalanie w tych samochodach orientacyjnie? | Zobacz np. tu: http://www.spritmonitor.d...ch=1&fueltype=1
|
|
|