Pajero II - [2.5 TD] Regulacji twardości amortyzatorów
JJK - 27-09-2009, 19:53 Temat postu: [2.5 TD] Regulacji twardości amortyzatorów między siedzeniami mam przycisk z literami S M H i pod spodem taka jakby pałeczka , odpowiednik tych literek jest tez na zegarze i jest podświetlany( na ten moment pali się H)
co to i po co?
estewes28 - 27-09-2009, 19:58
ten przycisk służy do regulacji twardości amorków.
s-soft (miękki)
m-medium (średni)
h-hard (twardy)
JJK - 27-09-2009, 20:05
dzięki
a od czego zależy to ustawienie, kiedy mam to zmienić i w jakich warunkach.
to jest zależne od nawierzchni po której jadę? czy jak?
zbyszekm2 - 27-09-2009, 20:42
h asfalt, m średnie nierówności, s teren, sama wyczujesz.
Anonymous - 27-09-2009, 20:48
Generalnie jak potrzebujesz jechać szybko i usztywnić auto - przełączasz na H(ard). Jak spokojnie bujasz się po dziurach to załącz S(oft). Mniej będzie trzeszczeć a i koła dokładniej będą wybierać nierówności. N(ormal) - to tak pomiędzy
A działa Ci to? - bo podobno w starszych to już nieczęsto (tak słyszałem). U mnie działa . A jak padnie to amory są 4 razy droższe niż bez regulacji. Ale można założyć takie bez...
JJK - 27-09-2009, 22:14
dziękuję Panowie, z Wami życie jest o wiele łatwiejsze
Myślę że dział bo świeci, ale jutro sprawdzę, bo teraz mam zasadę najpierw pytam potem sprawdzam, a nie tak jak przy Shogunie włączałam wszystko po kolei i sprawdzałam co się będzie działo......bardzo drogo mnie to kosztowało
zbyszekm2 - 27-09-2009, 22:14
Boobeski napisał/a: | Generalnie jak potrzebujesz jechać szybko i usztywnić auto - przełączasz na H(ard). Jak spokojnie bujasz się po dziurach to załącz S(oft). Mniej będzie trzeszczeć a i koła dokładniej będą wybierać nierówności. N(ormal) - to tak pomiędzy
A działa Ci to? - bo podobno w starszych to już nieczęsto (tak słyszałem). U mnie działa . A jak padnie to amory są 4 razy droższe niż bez regulacji. Ale można założyć takie bez... |
coś kolego pomyliłeś, raczej tak jak poniżej
Hard
Medium
Soft
Anonymous - 27-09-2009, 22:50
masz rację z M(edium) - nie N(ormal) jak napisałem
ale nie S(low) tylko S(oft)
zbyszekm2 - 27-09-2009, 23:01
Boobeski napisał/a: | :-)
masz rację z M(edium) - nie N(ormal) jak napisałem
ale nie S(low) tylko S(oft) |
racja:)