To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój Lancer 1,6 Comfort:-)))

waldek1978 - 27-09-2009, 20:32
Temat postu: Mój Lancer 1,6 Comfort:-)))
Witam wszystkich!
Jestem tutaj nowy. Mam na imię Waldek. Jestem z Torunia. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Lancera 1,6 Comfort z 2003 roku. Niestety nie posiadam jeszcze fotek mojej maszynki, ale jak tylko będę miał, to zaraz Wam ją pokażę.:)
Pozdrawiam:)

Artii - 27-09-2009, 21:16

Witamy i czekamy na fotki :) .
Anonymous - 28-09-2009, 16:11
Temat postu: witam
Witaj.
Jeśli masz Lancera z 2003 r to sprawdź w swoim autku tylne wahacze poprzeczne dolne. W tym modelu w początkowym okresie produkcji występowały wadliwe tuleje. Polecam mój post:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41455
Ja w swoim autku z 2003 roku musiałem wymienić wahacze.

waldek1978 - 29-09-2009, 18:50
Temat postu: Re: witam
AdamColt napisał/a:
Witaj.
Jeśli masz Lancera z 2003 r to sprawdź w swoim autku tylne wahacze poprzeczne dolne. W tym modelu w początkowym okresie produkcji występowały wadliwe tuleje. Polecam mój post:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41455
Ja w swoim autku z 2003 roku musiałem wymienić wahacze.

Wszystko dokładnie sprawdziłem. Wszystko jest w porządku, nic nie skrzypi i nie puka. Byłem na stacji diagnostycznej, hamulce, zawieszenie ok, amorki 80%, więc chyba lepiej nie trzeba. Byłem również w serwisie, gdzie po "dużym" przeglądzie wymieniono mi rozrząd. Na razie gra i trąbi!:) Oby tak dalej!!!:) Jestem baaardzo zadowolony z mojej maszyny!:)

jazy1 - 29-09-2009, 18:58

Witamy, witamy
krzychu - 29-09-2009, 19:26
Temat postu: Re: witam
waldek1978 napisał/a:
amorki 80%, więc chyba lepiej nie trzeba.

No właśnie z amorami to dziwna sprawa (przebieg był 37 tys na 99% oryginalny) u mnie jest. Tylne wykazywały około 40% sprawności :shock: Ale:
- samochód stał długi czas przed tym jak go kupiłem (co najmniej z pół roku)
- test zależy od wielu czynników ale np. ciśnienie w kołach ciśnienie sprawdziłem.

waldek1978 - 10-11-2009, 20:58

Info po miesiącu użytkowania Lancerka 8)
Pierwszą rzeczą, którą wymieniłem to kompletny rozrząd.
Następnie przyszła kolej na komplecik oponek zimowych Kleber Krisalp Hp2 195/60/R15. Przy zmianie opon stwierdziłem, że przednie klocki są już dosyć cienkie, do wiosny bym się na nich przekulał, ale ostatecznie postanowiłem włożyć nowe klocki ATE.
Następna inwestycja to żarówki H4 Osram NightBreaker i postojówki również Osram W5W Cool Blue i całkiem fajowo świecą :lol:
W końcu przyszła kolej na coś porządnego do grania, no i wybór padł na Alpine 101RM :lol: Muszę powiedzieć, że nie spodziewałem się takiego efektu, rewelacyjne brzmienie!!! :wink:
No i dzisiaj zakupiłem podwójny włącznik świateł przeciwmgielnych. Miałem zamontowane halogeny, ale niestety przez to, że miałem pojedynczy włącznik, nie świeciły, paliło się tylko tylne światło przeciwmgielne. Po wymianie włącznika cieszę się z pięknie świecących halogenów :wink:
Na razie to tyle.
Pozdrawiam:)

ApAcHoS - 13-11-2009, 20:56

Siema, a przy jakim przebiegu robiłes rozrząd i jaki koszt w podziale części/ robocizna? :P
waldek1978 - 14-11-2009, 08:43

ApAcHoS napisał/a:
Siema, a przy jakim przebiegu robiłes rozrząd i jaki koszt w podziale części/ robocizna? :P

Rozrząd wymieniałem zaraz po zakupie autka, przy stanie licznika 142300 km. Części wyniosły mnie 300,00 zł, natomiast robocizna u zaprzyjaźnionego mechanika 100,00 zł.

Wczoraj wymieniłem filtr kabinowy. A jutro lecimy na spot grupy kujawsko-pomorskiej do Bydgoszczy.
Oto kilka fotek z dzisiejszego spotu regionu Kujawsko-Pomorskiego w Bydgoszczy:

waldek1978 - 02-04-2010, 16:43

W ubiegłym tygodniu wymiana: płynu hamulcowego, chodnicy, olej w skrzyni biegów, świece, filtr powietrza, paski wielorowkowe, nabita i odgrzybiona klima. Lancer dostał też nowe alusy i letnie oponki. :mrgreen:
waldek1978 - 10-04-2010, 17:38

Nowe aluski:-D