To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Uwaga pod supermarketami - kradną nawet wycieraczki

ElemenT - 27-09-2009, 22:48
Temat postu: Uwaga pod supermarketami - kradną nawet wycieraczki
Hej,

Dzisiaj o 14 w Warszawskim supermarkecie Carrefour na brudnie zakosili mojemu ojcu z samochodu... wycieraczki przednie !

W dodatku nie były nowe bo 1.5 roczne z dużym przebiegiem :) Ciekawe po co komu takie były...

Pisze to w ramach ostrzeżenia i informacji, że takie rzeczy się zdarzają :]

Pozdrawiam

spowiednik - 28-09-2009, 11:49

Nie obraź się ElemenT, ale to informacja w sumie bezużyteczna :-)
Nikt nie wynajmie ciecia, który będzie pilnował auta podczas robienia zakupów, na wypadek kradzieży dupereli hehe. W Polsce kradną wszystko i każdemu...

Radassss - 28-09-2009, 14:48

haha ale moze jakis alarm na wycieraczki zalozyc?? hmmmm ;)
swoja droga faktycznie czego to ludzie nie kradna... ;)
jaki kraj tacy zlodzieje ;)

shalafi - 28-09-2009, 14:48

jak to nikt nie wynajmnie?

bardzo czesto zdarza sie, ze parkujac przy supermarketach 'ciec' sam sie znajduje - podchodzi i mowi ze za 2 złote 'popilnuje auta' 8)

jaca71 - 28-09-2009, 15:22

Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem :D
czarny - 04-10-2009, 22:33

jaca71 napisał/a:
Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem :D

a ja takich "gonie", przepędzam i wzywam ochronę parkingu (jeżeli taka jest, bo często jest tylko nie reaguje), to tak samo jak z żebractwem, dasz raz jednemu to następnym razem 10 przyjdzie :) i to nie na parkingu ale nawet i na ulicy, pod kinem, wszędzie. To właśnie ich taki zarobek nakłania do drobnych kradzieży i zniszczeń (rysowanko). A w warszawie to prawdziwa plaga.
Zapewne się ze mną nie zgodzicie ale taka jest prawda :)

tomekrvf - 04-10-2009, 23:14

Radassss napisał/a:
haha ale moze jakis alarm na wycieraczki zalozyc?? hmmmm

Widziałem samochód który na wycieraczkach miał namalowane białe kropki i numer rejestracyjny.

jaca71 - 06-10-2009, 12:37

czarny napisał/a:
jaca71 napisał/a:

a ja takich "gonie", przepędzam i wzywam ochronę parkingu (jeżeli taka jest, bo często jest tylko nie reaguje), to tak samo jak z żebractwem, dasz raz jednemu to następnym razem 10 przyjdzie :) i to nie na parkingu ale nawet i na ulicy, pod kinem, wszędzie. To właśnie ich taki zarobek nakłania do drobnych kradzieży i zniszczeń (rysowanko). A w warszawie to prawdziwa plaga.
Zapewne się ze mną nie zgodzicie ale taka jest prawda :)

Ale to była leśna dróżka w górskich ostępach, dodatkowo goście mieli siekiery... "Uczciwie zarobili" na flaszkę ;)

Anonymous - 06-10-2009, 14:33

jaca71 napisał/a:
Ja kiedyś w Bieszczadach maiłem taką przygodę że po powrocie widzę że koło samochodu siedzi dwóch osiłków i im się na flaszkę należy bo pilnowali samochodu. Rzeczywiście był cały, nieuszkodzony to z czystym sumieniem za "usługę" zapłaciłem
hehe gorzej jakbys zrezygnował z usługi, pewnie szybko bys sie przekonał ,jaka tam straszna okolica :D
Anonymous - 07-10-2009, 09:20
Temat postu: Re: Uwaga pod supermarketami - kradną nawet wycieraczki
ElemenT napisał/a:
W dodatku nie były nowe bo 1.5 roczne z dużym przebiegiem :) Ciekawe po co komu takie były...
ukradli nie po to bo sie komuś spodobały tylko dlatego ze jak wsiadasz, patrzysz nie ma wycieraczek i nagle podchodzi pan (spada z nieba) z wycieraczkami w torbie za 10zł to kupisz bo nie będziesz jechać bez..... ale tak to jest jak przed marketami nie ma kamer na parkingach. :axe:
lukaszpl - 11-10-2009, 16:37

A opuścili ramiona? znajomemu przytrafił się taki pech że przy wymianie wycieraczek podniósł ramię, zdjął wycieraczkę odwrócił się tylko żeby ze stołu w garażu wziąć nową w tym czasie ramie się opuściło i trach ... pajęczyna na szybie :lol: . Od tamtego czasu podchodzę do tej czynności bardzo ostrożnie. Nawet myjąc samochód nie podnoszę wycieraczek, przy wymianie opuszczam delikatnie samo ramię jak nie mam pod ręką nowej :mrgreen: ...
Efa! - 25-10-2009, 17:49

Jakiś tydzień temu byłam na zakupach w Gdańsku-Matarni i na parkingu podziemnym widziałam citroena, który miał stłuczoną tylną szybę. Gdy przechodziłam, autem zainteresowała się jedna z osób z ochrony. Wyglądało na to, że ktoś manewrował swoim samochodem i uderzył w citroena, a potem zwiał.
Arti_Ca0 - 25-10-2009, 19:28

akurat stluczki parkingowe pod marketami to chyba codziennosc...
Paweł_BB - 26-10-2009, 07:00

Arti_Ca0 napisał/a:
akurat stluczki parkingowe pod marketami to chyba codziennosc...

Zależy gdzie się parkuje, ja akurat parkuję z dala od wejścia gdzie jest mało aut i chętnie idę te 100 metrów :wink:

Krzyzak - 26-10-2009, 07:42

Paweł_BB napisał/a:
Zależy gdzie się parkuje, ja akurat parkuję z dala od wejścia gdzie jest mało aut i chętnie idę te 100 metrów :wink:

ja tak samo
najchetniej jeszcze w poblizu "wozkarni" - wtedy nie trzeba z koszykiem wracac i wychodzi na to samo (jakbym zaparkowal przed drzwiami sklepu)