To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - Wtryskiwacze - czyszczenie !

Anonymous - 28-08-2006, 08:00
Temat postu: Wtryskiwacze - czyszczenie !
No właśnie przegłądałem sobie trochę internecik i znalazłem opisy jak to "niby" łatwo wyczyścić wtryski naszych pojazdków w zaciszu domu i jakież to jest zbawienne w sytuacja tzw. przymuleń .
Pytanie brzmi tak : czy ktoś taką operacje wykonywał no i oczywiście jakimi środkami czy narzędziami ? :?
Bo tak po mojemu to są to ustrojstwa dość precyzyjne i tak ..... w domowych warunkach to ja tego nie widze. No chyba tylko poza wymianą. :lol:
A propo to jakie idą do mojego pojazdku wtryski nr. i jaka jest ich cena.

piotruś - 28-08-2006, 11:27

Nie wiem komu tak naprawdę do końca udalo się z tą operacją i jest w 100% pewny bo ja nie znalazłem takiego postu , ale na przykładzie mojego silnika 4g37 mogę powiedzieć że do tej pory jeszcze mam czasami problemy tz.odpala całkiem dobrze należy go dobrze przegazować żeby wszedł na obroty bo na wolnych -odczuwa się czasami mulenie (znaczy nie jest tak jak powinno być )
Maryjon - 30-08-2006, 10:00

Na stacjach benzynowych tudzież w sklepach moto mozna nabyc szuwax do czyszczenia wtryskiwaczy. Zasada działania: dolewasz do paliwa - butelka wystacza zwykle na 2 pełne tankowania. Specyfik podobnież (wg producenta) czyści i smaruje wtryski. Ja zauważyłem poprawę, ale moze dlatego, że auto jest zagazowane i wtryski cały czas nie pracuja.
I to chyba bedzie najbardziej domowy sposób na czyszczenie wtrysków :P

matt81 - 30-08-2006, 17:43

Tak osobiscie stosowałem jeden z takich specyfików (PM Xeramic) wg. producenta czysci wtryski w autach zasilanych LPG oprócz tego posiada podobno wiele innych cudownych własciwosci w co nie chce mi sie wierzyć i reguły trzymam sie z dala od takich wynalazków.Niestety byłem zdesperowany i zastosowałem to bez większych skutków z resztą, mozliwe ze u mnie nie zadziałał bo moje wtryski poszły się je...ać przez benzynke od naszych przyjaciół ze wschodu :twisted: . Proponował bym sie rozejrzeć za warsztatami zajmującymi sie czyszczeniem hydro-akustycznym podobno często przywracają życie padniętym wtryskom
Anonymous - 30-08-2006, 17:58

masz chyba racje "te specyfiki"choć do tej pory nie wierzyłem .......muj koleś ma fiata palio
i też z LPG wtryski mu odmowiły- i mówie gosciowi "co nie zabije to może uleczyć" - sklep i słuchanie opini - ile ludzi tyle opini az właściciel niewytrzymał i mówi nie te faktycznie wynalazki tylko weźcie bodajże forch (cena u nas ok.30 pln za 250 mil) taka nazwa do wtrysków i szczęka mi opadła jak wlaliśmy do benzynki nie dość że się odblokowały to jak to mówią nówki były gorsze
a wystarczyło 200 km przejechać i to nie na raz ot tak do pracy na zakupy i z powrotem przez kilka dni.
:) teraz chyba na mnie kolej :)

piotruś - 19-09-2006, 10:36

Jeśli wiesz co wlałeś to podaj dokładną nazwę tego specyfiku i rozwiń trochę temat bo być może teraz masz już inne zdanie . :mrgreen:
Anonymous - 22-09-2006, 21:56

zdania nie zmieniłem i co najciekawsze ziomal ( kolega ) do tej pory jest zachwycony ( nie wspomne że przy odrobinie czasu była tzw. okazja :lol: :lol: :lol: )a propo bardzo dobre wyniki daje prparat Wurth - tyle że o nim wiem tyle że podnieśli cene na zaporową ( jak ludziska wyczuły co jest grane) :cry: - od sprzedawcy wiem że stosowała go tzw.zieleń miejska, pks, nie wspominając o busiarzach.
niedługo opisze co i jak :)