To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Szukam ECU do COlta C52 1,5 12V

Buszmen - 28-09-2009, 19:59

Witam,

Poszukuję komputer do colta c52 1.5 z 91r. Jeśli ktoś ma do sprzedania to proszę pisać!!

Miroslaw1305 - 28-09-2009, 21:16

buszmen -temat w innym miejscu .To są posty o gumach stabilizatora :doubt: :doubt:
tomusn - 28-09-2009, 22:25

Buszmen, wymontuj stary, podaj numer oryginalny...
Buszmen - 01-10-2009, 18:11

Oto nr:

1) MD153010
2) E2T36673
3) 1531

Oto nr znajdujące się na naklejce na obudowie komputera. Jesli ktoś ma taki to bardzo prosze o pilny kontakt, mój nie wysterowuje czwartego wtryskiwacza, pozdrawiam

[ Dodano: 14-10-2009, 13:54 ]
Rozumiem że nikt niema sprawnego sterownika, więc moje pytanie brzmi czy można taki sterownik kupić nowy czy nie ma takiej opcji? proszę o odpowiedz, pozdrawiam

klix - 17-10-2009, 16:10

raczej nie da sie kupic nowego, co najwyzej mozesz poszukac na allegro, ale pamietaj zeby dopasowac taki sam sterownik jaki ty posiadasz... inaczej mozesz miec jakies problemy. A tak poza tym, to dlaczego chcesz kupic nowy?? stalo sie cos z nim czy jak??
Anonymous - 19-10-2009, 22:33

ja posiadam kompa ale do 8V, jeździł przez pewien czas w 12 V i nie było żadnych problemów mimo innych numerów na kompie...
Buszmen - 21-10-2009, 20:36

mój komputer jest do wyrzucenia, nie działa jeden wtryskiwacz i okazało się zę sprzedający połączył na czas sprzedaży pierwszy wtryskiwacz z czwartym tak, że pracują symultanicznie. Jak rozebrałem komputer to zobaczyłem taki syf jaki świat nie widział, nasmarkane jakieś luty, kabelki, dodatkowe rezystory, generalnie nic się z tym nie da już zrobić. Zastanawiam się ketrab jak to możliwe że komputer z 8V działał na 12V, może mi to ktoś wytłumaczyć? Bo jeśli to jakiś patent zamienny to chętnie bym wziął ten komputer od 8V, ale coś mi się wydaje że to nie ma prawa dobrze działać...
Anonymous - 22-10-2009, 20:48

u mnie chodziło bez problemów, ewentualnie wiem gdzie stoi lancer z silnikiem 12V, do oddania za dosc rosadne pieniadze, ma troche brakow, ale sterownik powinien miec, moge sie zorientowac za ile do wyrwania jak cos:)
a z tego co wiem, to temat poruszany wiele razy czy sterownik od 8V pasuje do 12V, podobno zdarza się tak że w jednych autach chodzą,w innych nie, u mnie chodziło,sam wkładałem, jeździłem, i nic się nie działo:) gdyby było inaczej to bym o tym nie pisał, bo sciemniac to uda sie tylko raz...

Buszmen - 25-10-2009, 17:50

Byłbym bardzo wdzięczny jeśli mógłbyś się zorientować za ile by ten komputer był od tego lancera. Ponadto szukam lusterka lewego elektrycznego, jakby ktoś miał do opchnięcia to proszę o informację. Z góry dzięki i czekam na jakieś informacje, pozdrawiam
Anonymous - 25-10-2009, 21:38

za całego lancera chciał ode mnie 600 zł, w sensie rozkompletowanego troche, brak jednego blotnika, reflektorów listwy pod reflektorowej, atrapy i przedniego zderzaka, w silniku wyszedl korbowod bokiem, auto ma idealny srodek, przejechane sto pare tysiecy, srodeczek jak nowka, zapytam czy nie chce sprzedac samego kompa o ile jest jeszcze ten komp sprawny, o lusterko tez zapytam:)
Krzyzak - 26-10-2009, 07:58

ketrab, zobacz jak wygladaja przednie fotele i ile za nie chce - moge dac po 30 zl za sztuke i chetnie wymienie swoje w Colcie (tylna kanapa niestety nie pasuje), bo w Lancerach C6x montowali sliczny welurek
a bede jechal do Lomzy za 2 tygodnie, to bym odebral :) - pod warunkiem, ze nie sa porwane, dziurawe, poplamione i nie smierdza fajkami

Anonymous - 28-10-2009, 18:41

Rozmawiałem z gosciem, najchetniej sprzedałby całe auto... nie chce za bardzo rozbierac, ja bym je kupił,ale nie mam gdzie trzymac, fotele widzialem wczesniej, były w stanie idealnym, auto z rzeczywistym przebiegiem 130 tysiecy.... zastanawia mnie czemu urwal sie korbowod, a ogolnie jak zobaczylem srodeczek tego auta to bylem pod silnym wrazeniem, bede jeszcze z nim rozmawial, moze uda sie namowic zeby posprzedawal troche czesci,zrobie co bede mogl:)
Buszmen - 29-10-2009, 17:52

Kurcze szkoda że gość chce całość, sprzedać, mam nadzieje że uda Ci się go jakoś przekonać do zmiany zdania... ;/