[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Ssanie zanikło
Romano - 30-09-2009, 22:15 Temat postu: [CA4A 1.6] Ssanie zanikło Zawsze gdy silnik był zimny ssanie się załącząło, potem obroty wracały do normy-czyli wszystko było git. Wczoraj zaraz po zapaleniu silnika obroty 1000RPM. Dzisiaj to samo..
Co się mogło stać ?? W Niedziele przegoniłem go na autostradzie nieco [edit] ( test czy się grzeje po przełożeniu chłodnicy od GTI i na szczęście już się nie grzeje ). Tydzień temu wyrzuciłem katalizator.. wątpie by te dwie sprawy miały związek z brakiem ssania. Dodam, że po wymianie chłodnicy ssanie było po zapaleniu na zimnym. Teraz już nie ma. Dlaczego ? Z góry dzięki za pomoc.
edit by londolut: nie chwal się takimi 'osiągnięciami' na łamach forum, ok?
Misiek :) - 30-09-2009, 22:53
spróbuj zrestartować ECU (odłączyć aku, potem po włączeniu odpalić silnik i zostawić na luzie bez gazowania na 5 minut)
Romano - 01-10-2009, 22:12
Niestety reset ecu nie pomógł sprawdziłem czy wtyczka od sondy lambda się nie wypieła - to też nie to. Może to któryś z czujników.. Czy ktoś wcześniej miał taki problem ?
harpagan - 01-10-2009, 22:55
Obstawialbym problemy z silniczkiem krokowym
kartomaniak gti - 02-10-2009, 23:24
zobaczymy w poniedziałek
Romano - 06-10-2009, 20:14
harpagan napisał/a: | Obstawialbym problemy z silniczkiem krokowym |
Harpagan punkt dla Ciebie! po wypięciu i wpięciu spowrotem wtyczki od krokowego ssanie powróciło. Wyczyszcze go gdy wkońcu znajde troche czasu. Podobno robi się to bezdotykowo, w nafcie.. musze poczytać na ten temat jeszcze.
|
|
|