MitsuManiaki.com - Dlaczego "Mitsumaniaki" ??
Firebee - 28-08-2006, 19:37 Temat postu: Dlaczego "Mitsumaniaki" ?? Kochani.. Moze sie ktos zastanawial, moze nie, ale chcialbym poprosic Was o przypomnienie sobie, skad powstala nazwa naszego Klubu.. W wersji Polskiej nazwe wybralismy ja z Bartusiem, ale chodzi mi o kompletny poczatek...
Wiem, ze na forum MKP powinnismy sie tego dokopac, ale nie dziala;(.
Wiem, ze nazwa powstala od gry "The Crims", w ktora lubilismy dawno temu pograc:) I wiem, ze wtedy zalozylismy Gang, ktorego ktos zaproponowal nazwe "Mitsumaniacs Gang"
I chodzi o to - kto to byl:)) Chcialbym go wyroznic w Historii naszego Klubu, zeby nie myslal, ze zapomnielismy o nim.. Niestety nie pamietam kto to..
Licze na pomoc w rozwiklaniu tej zagadki!:)
Pozdrawiam
Firek
Anonymous - 28-08-2006, 21:38
Nawet nie wiesz jak mi przykro, że nie umiem Ci pomóc - przyczyna jest prosta - sam wiesz.
Firebee - 30-08-2006, 22:01
Więc dochodzimy powoli po buzliwej dyskusji , ze osoba ktora wymyslila wyraz "mitsumaniacs" jest Draghu!!
Prosze tylko o potwierdzenie czy moglo tak byc
Pozdrawiam
Anonymous - 31-08-2006, 07:36
Nie lubie burzy...
Tak, prosimy o potwierdzenie bo to, ze mi sie tak wydaje to nie znaczy, ze tak bylo
Firek pisal, ze tez tak mu sie wydawalo ale przydalby sie ktos pewien
Gene - 20-12-2007, 10:05
Nie wiem czy ktos pytal o to, czy moze ja sie nie znam ale czy po naszemu to nie powinno byc "maniacy".
Chyba tak to sie poprawnie odmienia. Mitsumaniacy a nie Mitsumaniaki. A moze obie formy sa dobre.
Taka zagwozdka jezykowa na swieta.
cns80 - 20-12-2007, 11:52
Gene napisał/a: | Taka zagwozdka jezykowa na swieta | Oj chyba się panu nudzi panie Miodek
Według mojej teorii nazwa jest całkowicie poprawna:
Mitsumaniacy Ci Mitsumaniacy rodzaj męskoosobowy a więc tylko chłopcy.
Mitsumaniaki Te Mitsumaniaki rodzaj niemęskoosobowy a więc chłopcy i dziewczęta.
Firebee - 20-12-2007, 13:43
brawo cns:) uffff. udało się wybrnąć bez tłumaczeń
cns80 - 20-12-2007, 14:02
Do wszystkiego można dorobić teorię
Gene - 20-12-2007, 16:22
Napisalem, ze sie nie znam ale skoro otrzymalem taka fachowa odpowiedz postanowilem sie upewnic i... Jestescie w mylnym bledzie. W jezyku polskim nie ma formy "maniaki". Takze tlumaczenie Twoje cns80 nie jest prawidlowe. Forma maniaki nie jest rowniez szeroko pojeta obocznoscia. Jedyne tlumaczenie to parafraza lub kaprys tworcow, dowcip jezykowy.
a i prosze od Miodka sie odczepic, ja sie Was czepiam to i Wy mnie sie czepiajcie
najlepszego
Firebee - 20-12-2007, 16:36
ech...
Gene napisał/a: | kaprys tworcow |
starczy?:)
Moominek - 20-12-2007, 16:38
cns80 napisał/a: |
Mitsumaniacy Ci Mitsumaniacy rodzaj męskoosobowy a więc tylko chłopcy.
Mitsumaniaki Te Mitsumaniaki rodzaj niemęskoosobowy a więc chłopcy i dziewczęta.
|
Aaaaa! To już wiem skąd się wzięło chłopacy ale czy jeśli powiem:
chłopaki to będzie to oznaczać, że mam na myśli chłopców i... no właśnie kogo? zniewieściałych?
Gene - 20-12-2007, 17:05
zwykly seksizm
[ Dodano: 20-12-2007, 17:11 ]
Firebee napisał/a: | ech... |
cos przegapilem
akbi - 21-12-2007, 09:09
Gene, proponuję przyjąć Mitsumaniaki - jako nazwą własną ... kiedyś ją wstawią do słownika polskiego
Gene napisał/a: | Jestescie w mylnym bledzie | ...czyli mamy rację, tak??
mylna prawda = błąd
mylny błąd = prawda
Gene - 21-12-2007, 12:26
akbi napisał/a: | ...czyli mamy rację, tak?? |
dokladnie tak
saphire - 21-12-2007, 18:14
Mówisz i masz - myślę że się klubowicze i zarząd nie pogniewa?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mitsumaniaki
Pozwoliłem sobie zaczerpnąć trochę tekstu ze stronki klubowej i go trochę zmodyfikować na potrzeby wikipedii a także grafikę logo mitsumaniaków i certyfikat klubu.
Nie bijcie...
|
|
|