To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Kontrolka hamulca ręcznego

tresorex - 28-08-2006, 21:47
Temat postu: [ALL] Kontrolka hamulca ręcznego
Witam...

dzi¶ Colcik zrobił mi mał± niespodzianke.... wyjechałem z domu, po kilkuset metrach dojechałem do przejazdu kolejowego a że był zamknięty to stan±łem, wył±czyłem silnik i ¶wiatła... a jak go odpaliłem ¶wieciła sie kontrolka hamulca ręcznego... podnosiłem i opuszczałem hamulec ale nic... Po jaki¶ 8km jazdy zatrzymałem sie, odkręciłem zbiorniczek z płynem hamulcowym... płyn był nalany na max... odpaliłem i lampka już sie nie ¶wieciła... mieli¶cie co¶ podobnego??? co mogło sie stać?? :roll:

josie - 28-08-2006, 22:10

Podwiesił się pływak w zbiorniczku - miałem tak kiedy¶ po zjechaniu z krawężnika. :wink:
tresorex - 28-08-2006, 22:16

czyli już wszystko powinno być si?
josie - 28-08-2006, 22:21

tresorex' napisał/a:
czyli już wszystko powinno być si?

si:)

Anonymous - 29-08-2006, 10:00

Hyhy ile ja sie nakombinowalem z tym samym problemem.
Akurat mnie sie zdazylo tak, ze przy kontroli plynu plywak nadal byl podwieszony (u Ciebie przypadkowo sie odwiesil) i szukalem wszedzie.
Kumpel mowi "eee, pewnie plywak" ja go wysmiewam ale on uparcie odkreca zbiorniczek, palcem dotknal plywaka i skubany sie odwiesil :)

Anonymous - 03-09-2006, 12:50

mialem identycznie w moim c50
wyjechalem z domu, i zapalila sie kontorlka hamulca recznego , poruszalem recznym - zgasla. Nastepnego dnia bylem w krakowie i cos mnie tknelo zeby kupic klocki na wszystkie kola -pomyslalem a moze to klocki? no i jak zawiozlem do serwisu to sie okazalo ze starych kmlockow zostalo po 1mm :) wiec nie zaszkodzi jak rzucisz okiem na klocuszki