To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

EVO - Techniczne - przekladka w evo 3

siwy - 05-10-2009, 17:33
Temat postu: przekladka w evo 3
Witam. Zastaniawiam sie nad kupnem EVO 3 z anglii. Czy ktos z was orientuje sie jak wyglada przekładka kierownicy na nasza strone?? czy sciana jest symetryczna czy nie ?? aktualnie jezdze lancerem z 94 roku, heh, niestety apetyt rosnie i chce cos mocniejszego, a evo 3 mi sie bardzo podoba. Wiec jezeli ktos sie orientuje jak to wyglada to baaaardzo prosze o odpowiedz;)
LEWY - 06-10-2009, 15:12

Witam
3 to najlepsze evo!, ale z tego co kiedyś pisał Bodajże Hubert to evo ma o 2cm większy rozstaw osi od normalnego CBO, więc różnice są nie tylko w tylnym zawieszeniu.
Widziałem zdjęcia z przekładki normalnego lancera 1,3 na evo,
jedyna dłubanina dotyczyła tylnego zawieszenia bo przez wał bak musiał zmienić miejsce pobytu.
Skoro już nabijam posta to może mi ktoś powiedzieć czy skrzynia z Eclipsa gsx 1g 7bolta to taka sama jak w evo 3 no i czy evo nie ma czasem 6bolta?
zresztą nie bedę gadał o tym co możecie zobaczyć Sami

http://images.google.pl/i...6lr%3D%26sa%3DN

a tu temat dotyczący bodykitu
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=evo+iii

Ps mam jeszcze gdzieś kilka innych zdjęć z budowy evo jak chcesz to mogę Ci je wysłać albo wrzucić tutaj

siwy - 06-10-2009, 15:44

heh, no własnie tez uwazam ze to najlepsze evo ;) na poczatku myslalek o przekładce do mojej budy, ale własnie po przeczytaniu artykulu o róznicach, doszedłem do wniosku ze moze lepiej przełozyc kierownice. kiedys gdzies wyczytałem ze sciana grodziowa jest symetryczna, wiec to by miało sens. tylko niewiem jak to sie ma do prawa polskiego;/ pomyslałem ze moze ktos stad miał z tym stycznosc i mógłby udzielic wskazowek, co gdzie jak ?? ;) heh evo jest moim marzeniem, ale jak narazie to mam tylko uturbione 1.6, lecz brakuje czterech łapek ;/ Prosze was o wskazowki , jak to wszystko wyglada.
LEWY - 06-10-2009, 16:01

Legnum po przekładce jest tu tyle że jeżeli chodzi o papierki przy przekładce to szlaki Masz juz przetarte tylko tu muszą wypowiedzieć się już posiadacze.
Jest jedno evo na allegro co prawda 2 ale to głównie bodykit.

http://www.allegro.pl/ite...cer_evo_ii.html

Co do tego co będzie łatwiejsze to już się nie będę wypowiadał bo nie mam o tym pojęcia ale mimo wszystko z tego projektu wynika ze tylko dodali wzmocnienie tylnego zawieszenia.
Wszystko zależy od tego jakie Masz części jakie zaplecze i takie tam .

ictus - 06-10-2009, 17:19

wal do AutoR o wszystkim ci ladnie opowie
siwy - 06-10-2009, 18:16

LEWY, dzieki za foteczki, ladnie wszystko pokazane. ICTUS, chodzi co o uzytkownika czy firme AutoR??
londolut - 06-10-2009, 18:22

siwy napisał/a:
chodzi co o uzytkownika czy firme AutoR?
User autoR jest zarejestrowany na forum i prowadzi firmę ;)
siwy - 07-10-2009, 15:42

aaaaaaaaa, dzieki za info ;) zaraz sie odezwe i popytam ;)
Minio - 19-11-2009, 17:37

Najprościej jest zrobić przekładkę kierownicy..... przekładka jest bardzo łatwa.... ja z kolegami zrobiliśmy juz 2 EVO III obie jeżdżą bezproblemowo w warszawie.

Jeśli będziesz szukał evo III szukaj wersji RS... jest lżejsza, w serii jest zeszperowana i mniej zabawy przy przekładce ( brak el. szyb, lusterek, cent zamka)

evjann - 20-11-2009, 12:32

Jaka przekładnie założyłeś do tych evo III?
Minio - 21-11-2009, 12:58

W jednym jeździ zwykła z 1.6, a do drugiego udało się zdobyć oryginalna EVO III lhd, kupiona została od jednego z polskich rajdowców za worek kasy.....
siwy - 21-11-2009, 13:12

ok, dzieki, bede pamietal ;) aczkolwiek chyba jednak przełoze wszystko do mojej budy, bedzie mniej zalatwiania. z tego co sie dowiedziałem to teraz jest sporo papierkowej roboty no i łaczacych sie z tym kosztow. z tego co wiem tonajciezej jest teraz zdobyc zgode producenta na przeróbke;/
Anonymous - 21-11-2009, 14:04

Przekladaj,to nie jest takie trudne szczegolnie jak masz wszystkie czesci.
evjann - 21-11-2009, 15:01

no maglownica najważniejsza z tego wszystkiego
Anonymous - 21-11-2009, 15:30

pasuje od colta,lancera 1.6