To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A] Pas przedni - różnice

hans_1972 - 06-10-2009, 12:12
Temat postu: [EA5A] Pas przedni - różnice
Witam.
jestem nowym użytkownikiem tego forum i nowym użytkownikiem Galanta :-)
mam pytanie odnośnie pasa przedniego, gdyż nie znalazłem nigdzie na forum odpowiedzi, a wertuje forum od kilku tygodni :-)
mam EA5A z 97r. muszę wymienić praktycznie cały przód, gdyż kiedyś była robiona naprawa, ale tak nieudolnie że jest totalna lipa, więc chcę doprowadzić to wszystko do ładu i porządku.
poszukując pasa przedniego znalazłem informacje iż są pasy przednie do roczników 96-98 i powyżej 99roku... czym one sie różnią, bo na oko nie znalazłem różnic..
chcę zamontować zderzak od gala z 2000r, w komplecie wraz ze zderzakiem dostaje też belkę, halogeny i atrapy tegoż zderzaka... czy zamawiając pas przedni do mojego rocznika czyli 97 , zderzak i belka zderzaka (2000r) podejdą do tego pasa, czy może mam zamawiać pas z rocznika powyżej 99?
bardzo proszę o odpowiedź, bo nie wiem jakie części zamawiać, a wiadomo nie chciałbym wywalić kasy w błoto....

maroon - 06-10-2009, 12:34

Wszystko będzie do siebie pasowało. Znajomy założył do swojego gala zderzak od wersji sport Avance(2001r.) a ma autko z 97r. Wiec nie ma potrzeny szukac pasa z 2000r.
Pozdrawiam

Anonymous - 06-10-2009, 12:56

Dokładnie. Jest jeden rodzaj "okularów" do galantów:

hans_1972 - 06-10-2009, 21:45

Dzięki serdeczne.... za szybką odpowiedź...
Dman666 - 07-10-2009, 11:12

hans_1972 napisał/a:
Dzięki serdeczne.... za szybką odpowiedź...

Ladny pas przedni ( bez dzwponow i stluczek) ma kolega szopek. Niedawno rozbebeszyl jednego gala-w zeszlym tygodniu widzialem, ze jeszcze tego nie pozamiatali wiec pewnie jest do wziecia.

hans_1972 - 07-10-2009, 11:33

dzięki, ale wkładam nowe zabawki :-)
a pasy sie różnią mocowaniem belki zderzaka, i mocowaniem chłodnicy klimatyzacji
zamówiłem pas od roczników powyżej 99r.. bo i cały komplet łącznie z lampami będzie zamontowany od rocznika 2000...

SirSinner - 04-12-2009, 00:22
Temat postu: Re: [EA5A] Pas przedni - różnice
hans_1972 napisał/a:
Witam.
jestem nowym użytkownikiem tego forum i nowym użytkownikiem Galanta :-)
mam pytanie odnośnie pasa przedniego, gdyż nie znalazłem nigdzie na forum odpowiedzi, a wertuje forum od kilku tygodni :-)
mam EA5A z 97r. muszę wymienić praktycznie cały przód, gdyż kiedyś była robiona naprawa, ale tak nieudolnie że jest totalna lipa, więc chcę doprowadzić to wszystko do ładu i porządku.
poszukując pasa przedniego znalazłem informacje iż są pasy przednie do roczników 96-98 i powyżej 99roku... czym one sie różnią, bo na oko nie znalazłem różnic..
chcę zamontować zderzak od gala z 2000r, w komplecie wraz ze zderzakiem dostaje też belkę, halogeny i atrapy tegoż zderzaka... czy zamawiając pas przedni do mojego rocznika czyli 97 , zderzak i belka zderzaka (2000r) podejdą do tego pasa, czy może mam zamawiać pas z rocznika powyżej 99?
bardzo proszę o odpowiedź, bo nie wiem jakie części zamawiać, a wiadomo nie chciałbym wywalić kasy w błoto....

Sprawa może nieaktualna ale możę przyda się komuś jeszcze. Otóż wspomniany pas przedni dla wersji europejskiej się nie różni. Różni się natomiast od 98r dla wersji europejskiej i amerykańskiej.
Sprzedawcy często podają ten amerykański dla roczników od 98 w górę. I mogą nam przez to nie lada problemów narobić. Gdyż dla wersji amerykańskiej jest inaczej wyprofilowany i nie pasuje do europejczyków!
Cenowo wygląda to tak że europejskie (niby do 98 roku) są po 400-450 PLN a amerykańskie (niby powyżej 98r) około 200 PLN. WIęc niech lepiej cena was nie skusi :)

komarsnk - 05-03-2013, 14:22

Czy pas przedni jest odkręcalny czy jest przyspawany?
Tomek - 05-03-2013, 14:24

komarsnk napisał/a:

Czy pas przedni jest odkręcalny czy jest przyspawany?

spawany