Pajero III - [3.2 DID] Czujnik poziomu paliwa pajero did
kynio - 06-10-2009, 22:28 Temat postu: [3.2 DID] Czujnik poziomu paliwa pajero did Prószę o pomoc ,
Mam pytanie gdzie znajduje się czujnik poziomu paliwa w pajero 3,2.
Czy konieczne jest wyjecie zbiornika paliwa żeby dostać się niego? a może istnieje jakiś inny sposób>
Czy po uruchomieniu zapłonu powinna zapalić się na chwile kontrolka od rezerwy paliwa?
Z góry dziękuję za pomoc
zbyszekm2 - 06-10-2009, 22:47 Temat postu: Re: Czujnik poziomu paliwa pajero did
kynio napisał/a: | Prószę o pomoc ,
Czy konieczne jest wyjecie zbiornika paliwa żeby dostać się niego? a może istnieje jakiś inny sposób>
Czy po uruchomieniu zapłonu powinna zapalić się na chwile kontrolka od rezerwy paliwa?
Z góry dziękuję za pomoc |
Musisz wymontować tylne siedzenie po prawej stronie. Pod nim masz prostokątną klapkę która odkręcasz. pod klapka są w zbiorniku dwie blaszki, jedna okrągła na 6 śrub i druga ala trójkątna na 3 śruby, to to jest czujnik poziomu paliwa.
kynio - 06-10-2009, 22:55
dziękuję za szybka odpowiedz
elektryk stwierdził ze tam tedy nie ma dostępu jutro spróbuje sam zajrzeć
dzięki za odpowiedz
Sabol - 15-05-2010, 23:38 Temat postu: Re: Czujnik poziomu paliwa pajero did
zbyszekm2 napisał/a: | kynio napisał/a: | Prószę o pomoc ,
Z góry dziękuję za pomoc |
Musisz wymontować tylne siedzenie po prawej stronie. Pod nim masz prostokątną klapkę która odkręcasz. pod klapka są w zbiorniku dwie blaszki, jedna okrągła na 6 śrub i druga ala trójkątna na 3 śruby, to to jest czujnik poziomu paliwa. |
Witam, hmmm zastanawia mnie ta trójkątna blaszka, dziś to rozkreciłem, były dwie klapki a i owszem, ale pod tą drugą jest tylko okrągła blacha z dochodzącymi dwoma przewodami i tyle , trójkątnej brak, może w uzależnione to jest od rocznika ( ja mam koniec 2001 roku). A wspomnę tylko, że nosiłem się z zamiarem sprawqdzenia co się dzieje z czujnikiem, ponieważ wskaźnik raz leży poniżej zera, a innym razem pokazuje ponad max stan, rzadko kiedy przyjmuje inna pozycję ( ale jednak zmienia położenie, co chyba eliminuje brak masy).
zbyszekm2 - 15-05-2010, 23:52
musi być taka przypominająca trójkąt przykręcana na 3 śrubki, nad nią jest kostka biała z przewodami.
Bartek5 - 17-05-2010, 13:25
" Cytat: | "Czy po uruchomieniu zapłonu powinna zapalić się na chwile kontrolka od rezerwy paliwa? |
Mnie to również bardzo ciekawi. Bo mi również kontrolka się nie zapala. I nie wiem czy to jest problem pływaka czy licznika.
zbyszekm2 - 17-05-2010, 14:25
Bartek5 napisał/a: | " Cytat: | "Czy po uruchomieniu zapłonu powinna zapalić się na chwile kontrolka od rezerwy paliwa? |
Mnie to również bardzo ciekawi. Bo mi również kontrolka się nie zapala. I nie wiem czy to jest problem pływaka czy licznika. |
raczej pływaka.
gildor - 17-05-2010, 21:19
no ale czy przy check-in na teście po przekręceniu klucza, powinna się zapalać? u mnie kontrolka działa, ale nie włącza sie podczas check-in.
Szyszkowa - 18-05-2010, 07:48
U mnie się nie zapala.
Ostan - 18-05-2010, 20:10
po włączeniu zapłonu ta kontrolka się nie testuje ....
Sabol - 30-10-2010, 23:27
Dzięki wielkie , będę pamiętał Ale, ale o czujnikach paliwa zaczęliśmy rozmowę i tu uwaga, u mnie okazało się iż mam wersję, w której dostęp do czujnika jest możliwy tylko po demontażu baku, ale wiąże się to praktycznie w 100% z jego wymianą, to znaczy i czujnik ( pływak) jest do D... , a i sam bak, a raczej jego mocowanie, które podobno jest razem z bakiem uniemożliwi ponowny montaż, nie pytajcie o ceny - zgroza , wiec, matematyka się kłania, co 700 km do pełna i tak dmuchając na zimne jakoś sobie radzę, bo kogo się nie zapytam, wszyscy odradzają, podając starą prawdę , nie ruszaj g... póki nie śmierdzi, czy jakoś tak to szło
|
|
|