L200 Techniczne od 2006r - Przegrzewanie się silnika - Akcja serwisowa???
TomSky - 07-10-2009, 15:28 Temat postu: Przegrzewanie się silnika - Akcja serwisowa??? Witam
jako że to mój 1 post to sie przywitam...
a teraz do rzeczy
Od marca tego roku jestem "szczęśliwym" właścicielem L200 z 2008r
wczoraj po 1 przegladzie po 20.000 dostałem protokół naprawy gwarancyjnej:
przegrzewanie się silnika - akcja serwisowa
jako że samochodem w serwisie była żona to "fachmany" nic jej nie powiedziały oprócz tego że zresetowali błąd w kompie - podobno wyglądało to jakby sami nie wiedzieli o czym mówia...
Czy coś wam wiadomo czy to przegrzewanie silnika to tylko jakiś błąd w oprogramowaniu czy rzeczywiście coś może być nie tak??
namotore - 07-10-2009, 18:41
wada typowa dla aktualnego modelu. Nalezy czesto myc pod cisnieniem chlodnice i jezdzic max 130-140 na trasie. Pozdrawiam
tomekrvf - 07-10-2009, 22:20
TomSky napisał/a: | podobno wyglądało to jakby sami nie wiedzieli o czym mówia... |
A Twoja żona jest specem od samochodów i na tej podstawie wyciągnęła takie wnioski
TomSky - 07-10-2009, 23:05
tomekrvf napisał/a: | TomSky napisał/a: | podobno wyglądało to jakby sami nie wiedzieli o czym mówia... |
A Twoja żona jest specem od samochodów i na tej podstawie wyciągnęła takie wnioski |
zdziwiłbys sie...
@namotore: dzieki
Kibloo - 08-10-2009, 11:34
namotore napisał/a: | wada typowa dla aktualnego modelu | nie powiedziałbym, ze typowa, bo ja często ganiam znacznie powyżej 130 (na autostradzie) i nigdy nie przegrzał mi się silnik, wskazówka stoi jak przyklejona dokładnie na połowie skali.
[ Dodano: 08-10-2009, 11:36 ]
raczej nie jest to problem błędu w silniku, moze być problem z układem chłodzenia (np. zacięty termostat) albo z uszczelką pod głowicą...
pozdrawiam
namotore - 08-10-2009, 13:01
jesli do 1.10.2009 8 szt Eli ma takie same usterki zwiazane z przegrzaniem silnika to chyba nie jest zbieg okolicznosci. Tez mi sie zdarzalo ganiac wiecej, na razie jeszcze uszczelke mam, ale czyszcze raz na 2 mce chlodniczki i problemu nie ma. Pozdrawiam
Kibloo - 08-10-2009, 13:45
rzeczywiście stan chłodnicy to podstawa, zawsze na myjce ostre chlapanie wodą...
TomSky - 08-10-2009, 22:57
u mnie na wskaźniku temp nic niepokojącego nie zauważyłem a ganiam powyżej 130 regularnie...
te chłodnice to tak raczej bez obaw mam płukac myjka ciśnieniowa ??
namotore - 09-10-2009, 08:54
psikaj AKRĄ (plyn do mycia silnikow) lub podobnymi, poczekaj az zadziala (ok.5min) i prosto wzdluz lamelek plukaj smialo karcherem.
Anonymous - 09-10-2009, 21:48
kurcze po czym wy jeździcie, że macie takie problemy? na tyle elek co widziałem nikt nie narzekał na przegrzewanie się - na dodatek były w nich montowane wyciągarki zasłaniające w pewnym stopniu chłodnice
Kibloo - 10-10-2009, 23:33
u mnie dół chłodnicy jest zasłonięty cześciowo opancerzeniem
a tak to wygląda i nie mam problemu z przegrzewaniem, nawet na reduktorze w błocie...
namotore - 11-10-2009, 09:59
prawda jest taka ze rozmawialem nieoficjalnie z trzema szczesciarzami ktorzy dostali nowy silnik do Eli po przegrzaniu i wszyscy mowili ze zdarzalo im sie ganiac 160-170 i wiecej przez ponad 100km na autostradzie, nie oszczedzali silnikow i czesto lali paliwo na niemarkowych stacjach.
W Lodzi jest jeszcze jeden przypadek ciekawego zjawiska. Od dlugotrwalej jazdy 130-140 stopil sie prawy element plastikowy zderzaka, na ktorym znajduje sie swiatlo przeciwmglowe. Diagnoza: zalozona koncowka wydechu kierujaca strumien cieplych spalin do gory
pozdrawiam
Kibloo - 11-10-2009, 11:24
namotore napisał/a: | zalozona koncowka wydechu kierujaca strumien cieplych spalin do gory |
to akurat mnie nie dziwi, widziałeś kiedyś jak eLa zamiata smieci za sobą??? poprzegazówce do 3-3,5 tys. zdmuchuje liście i niedopałki z ziemi na kilka metrów w tył, więc jak strumien spalin szedł prosto na zderzak, to temperatura mogła osiągnąć nawet ponad sto stopni...
nie od parady wydech w eli jest skierowany w dół...
co do przegrzewania silników, ktoś poprostu kupił eLę myląc typ samochodu... kupił ciężarówkę, a chciał kupić plaskacza... mi się zdarzało gnać 130-140 km/h po autobanie przez 40-50 km bez przerwy, ale zawsze wtedy znajduję sobie kawałek odcinka (jakieś 5 km) coby pojechac spokojniej, tak 120...
Ela to jest dobry samochód, ale należy go wykorzytywac zgodnie z przeznaczeniem, a nie jako wyścigówkę...
pozdrowienia
namotore - 11-10-2009, 20:43
powinni montowac wydech fi100 na bok jak w f350
w ten weekend wyskoczylem w gory i w obie strony ciagnalem jak bylo szerzej 120-160 (srednia 74). Prawie caly czas deszcz, moze dodatkowo chlodzil i uszczelka ok, spalanie 11.6. Dystans 362km, w pierwsza strone bez przerw. Na suchym 2H, na wodzie 4H.
Nie zmienia to faktu ze co 5 min. patrzylem na wskaznik temp. Moze sie nie przegrzeje...
pozdro!
TomSky - 11-10-2009, 23:46
skoro silnik ma tendencje do przegrzewania to powinno to chyba byc widac na wskazówce temperatury ??
|
|
|