To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - [Cari 1.8] prośba o opinię - Carisma 1.8 szukam do kupienia

arkadiusz - 08-10-2009, 18:37
Temat postu: [Cari 1.8] prośba o opinię - Carisma 1.8 szukam do kupienia
Witam.

To mój pierwszy post z racji na to, ze przymierzam się dopiero do kupna Carismy.
W zwiazku z tym mam prośbę o ocenę poniższych ofert, czy watro. Może ktoś już widział te samochody na żywo i podzieli się opinią?
A może ktoś chce sprzedać Carismę 1.8 z 2002-2004r zadbaną i w rozsądnej cenie?

poniżej linki do ogłoszeń:

cari 1.8 2004

Cari 2003r

Cari 2002r

Cari 2 2003r

będę wdzięczny za wszelkie Wasze spostrzeżenia i uwagi.

Pozdrawiam

Robson86 - 08-10-2009, 20:50

tak na szybko, bo mam minutke wolnego czasu :)
1:
porysowany zderzak przedni, fatalne zdjecia z ktorych nic nie mozna wywnioskowac, a przypuscic ze szpary miedzy maska a blotnikami sa rozne na obu stronach. Niestety nie powiem na 100% gdyz z tych zdjec moge tylko powiedziec ze to Carisma 2002< :P
2:
to samo, niezbyt rowno spasowana przednia maska, niefabrycznie obszyta kierownica, brak zdjec komory silnika
3:
zdjecia tez nie idealne, ale ogolnie nie ma jakies wiekszych zastrzezen do tego egzemplarza, zmieniona koncowka wydechu, niefabryczne glosniki w polce, silnik wypicowany (umyty),
4:
to ogloszenie ma w koncu w miare normalne zdjecia :) Obtarty z tylu zderzak po lewej stronie, cos bylo robione z deska rozdzielcza bo widac jakby airbagu pasazera nie bylo, a emblemat ze jest, jest przyklejony :? nalezaloby sprawdzic samochod pod katem chociazby obecnosci poduszek powietrznych. Powylamywane lotki od wylotu powietrza z nawiewu kierowcy, nawiew pasazera jest zlamany (obramowka) :? cos sie dzialo prawdopodobnie :? nie rowne szczeliny na masce, linia maski delikatnie jest podniesiona (wzgledem reflektorow przednich), emblemat Mitsubishi zle przyklejony, podziekowalbym za ten egzemplarz...
Pozdroo

mis_smis - 08-10-2009, 21:55

co do 1 dodam, że to był najprawdopodobniej samochód firmowy a to czasem plus (serwis) lecz niestety częściej minus (ilość kierowców)
co do 2 dodałbym nieoryginalne radio brak oznaczenia modelu ?? z tyłu samochodu
co do 3 ciężko odradzać ale ja byłbym ostrożny świeci się cały i po co myć silnik zalecałbym wzmożoną ostrożność
na 4 szkoda czasu i paliwa i przód i tył po przejściach pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze cari za pieniążki które :) chcesz wyłożyć na samochód możesz kupić prawie igiełką więc nie śpiesz się :)

Robson86 - 08-10-2009, 21:57

mis_smis napisał/a:
brak oznaczenia modelu ?? z tyłu samochodu

naprostuje tylko, ze 1,6 nie ma z tylu zadnych oznaczen :)
Tylko GDI i DID :)
Pozdroo

mis_smis - 08-10-2009, 22:32

racja co do 2 :oops: