To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - carisma 98 gdi lx - ver.titanium...

tasiek24 - 09-10-2009, 09:27
Temat postu: carisma 98 gdi lx - ver.titanium...
Witam jestem posiadaczem cari od 3 miesięcy i jestem więcej niż zadowolony z tego auta, mam kilka pytań o wyposażenie bo nie do końca wiem w co moja wersja jest wyposażona .Znalazłem na kilku ogłoszeniach ze wersja taka jak moja ma np. podgrzewane lusterka ale nawet nie wiem gdzie u mnie się włącza co takiego i czy w ogóle jest wiec proszę napiszcie jakie wersje wychodziły i z jakim wyposażeniem z góry dzięki o pozdrawiam.
Anonymous - 09-10-2009, 10:13

tasiek24 napisał/a:
Znalazłem na kilku ogłoszeniach ze wersja taka jak moja ma np. podgrzewane lusterka ale nawet nie wiem gdzie u mnie się włącza co takiego

jesli masz elektryczne lusterka to i masz podgrzewanie, wlacza sie je razem z tylna szyba.

ZEROSUPER - 09-10-2009, 11:19

W dziale download są broszury o Cari i tam rozpisane są wersje wyposażenia. Czyli co jest podstawą w danej wersji i co można dokupić :)
czester_ - 09-10-2009, 14:49

Ja mam titanium.

Wyposażenie:

2 poduszki powietrzne kierowcy i pasażera
2 boczne poduszki powietrzne
elektryczne szyby przód
elektryczne lusterka
elektrycznie sterowanie reflektorów
podgrzewane lusterka
podgrzewana tylna szyba
klimatyzacja (ECO i zwykła)
centralny zamek
immobilizer
blokada szyb (DOOR LOCK)
blokada otwarcia tylnych drzwi
zderzaki w kolorze nadwozia
wspomaganie kierownicy
welurowa tapicerka
3 światło stop
regulacja wysokości fotela kierowcy
składana i dzielona niesymetrycznie tylna kanapa
regulacja kierownicy
uchwyty na napoje
tarczowe hamulce przód tył bębny
nakładki na progach
radio ze zmieniarką
antena ręczna
hak

tasiek24 - 10-10-2009, 10:25

Dzięki właśnie o to mi chodziło ale powiedz mi jedno jak włącza się podgrzewane lusterka pyzatym wyposażenie to samo oprócz haka i zmieniarki pozdrawiam.
Matejko - 10-10-2009, 11:09

przeczytaj drugi post w tym temacie
Saqu - 11-10-2009, 09:38

A ja odpowiem :P
Podgrzewanie lusterek włącza się wraz z podgrzewaniem tylnej szyby, innej możliwości włączenia ich nie ma. Chyba, że sobie przerobisz włączniki :P

Door Lock - z angielskiego to jest blokada drzwi :o

Anonymous - 11-10-2009, 21:04

Ja też mam wersję GDI LS Titanium, a wyposażenie dokładnie wszystko to co czester_ (no oprócz haka i zmieniarki), a ponadto:

- ABS
- alusy
- autoalarm (tyle ma funkcji, że jeszcze do tej pory go całego nie rozszyfrowałem :) )
- centralny zamek oczywiście z pilota :)
- elektryczna antena
- elektryczne szyby tył
- klimatronic
- komputer pokazujący spalanie
- 2 podłokietniki, przód i chowany w oparciu tył
- oryginalna lotka - spojler ze stopem
- no i o oryginalnych dywanikach Mitsubishi z takimi fajnymi klamerkami od strony kierowcy żeby się nie ślizgał to już nie wspomnę :mrgreen:

ZEROSUPER - 12-10-2009, 06:53

byczeks Ty masz LS a czester ma LX. I jeżeli chodzi o wyposażenie to nie sugerował bym się nazwą Titanium, tylko oznaczeniem wersji. A to titanium ma pewnie jakiś wyróżnik, tak jak exe ma atrape zmienioną.
Anonymous - 12-10-2009, 10:00

ZEROSUPER napisał/a:
a czester ma LX

Autor postu - tasiek24 ma faktycznie LX, a ja porównywałem do czestera_, a on nie napisał jaką ma wersję LS czy LX, tylko że ma Titanium.
A to Titanium to do tej pory nie wiem co oznacza. Już kiedyś o to pytałem na forum, ale nikt niestety nie był w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie. :(

Saqu - 12-10-2009, 16:02

byczeks napisał/a:
ZEROSUPER napisał/a:
a czester ma LX

Autor postu - tasiek24 ma faktycznie LX, a ja porównywałem do czestera_, a on nie napisał jaką ma wersję LS czy LX, tylko że ma Titanium.
A to Titanium to do tej pory nie wiem co oznacza. Już kiedyś o to pytałem na forum, ale nikt niestety nie był w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie. :(

Zauważcie, że oznaczenia LS, LX, EXE dotyczą wersji z silnikiem GDI, czester ma silnik TD, wnioskuje z tego co jest napisane w jego "danych profilowych".

Anonymous - 12-10-2009, 17:07

byczeks napisał/a:

jest to oznaczenie jakiejs promocyjnej wersji wyposazeniowej wypuszczonej na dany rynek tj. np wersja tytanium mogla miec lusterka i klamki w kolorze nadwozia itd. itd.
reasumujac nie oznacza ona nic innego jak tylko chwyt marketingowy.

wszytkie firmy stosuja taka praktyke bo np. ja mam golfa qline, w pracy jezdze octavia cool itd. itd.

[ Dodano: 12-10-2009, 17:09 ]
Saqu napisał/a:
Zauważcie, że oznaczenia LS, LX, EXE dotyczą wersji z silnikiem GDI, czester ma silnik TD,

wszystkie wersje silnikowe mialy oznaczenia jw. mogles sobie kupic benzyniaka LS jak i EXE podobnie i diesla.
w katalogu wybierales wersie silnikowa a potem wersje wyposazeniowa.

Saqu - 12-10-2009, 18:46

Jakoś nie zauważyłem, żeby wersja 1.6 miała oznaczenie LX.
GLX owszem..

Chooper - 12-10-2009, 20:10

Saqu napisał/a:
Jakoś nie zauważyłem, żeby wersja 1.6 miała oznaczenie LX.
GLX owszem..

to sobie poszukaj 1.6 z 98/99r przedliftowej

czester_ - 12-10-2009, 20:23

Dokładnie to mam GLX.

Nie wiem co może ją wyróżniać. Moze kolor:) Niby czarny albo granatowy nawet sam nie wiem. Lusterka są czarne, prócz tego listwy na drzwiach z napisem titanium, orginalne fele mitsu z katalogu z tego co widzę, progi czarne etc. Trzeba by było porównywać dokładnie co ta wersja miała.

Ale swego czasu też szukałem co oznacza to TITANIUM i nic nie znalazlem kompletnie.