To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Problem z zamkiem centralnym Jamar Joker

kotos0 - 11-10-2009, 20:37
Temat postu: Problem z zamkiem centralnym Jamar Joker
Witam serdecznie mam problem z centralnym zamkiem w galanciku wczesniej zamek centralny dzialal z pilota bez problemu lecz gdy rozladowala sie bateria i wymienilem na nowa centralny sfixowal gdy naciskalem otworz lub zamknij mrygaly tylko kierunki i nic wiecej sie nie dzialo. szukalem forum recepty i znalazlem post w ktorym bylo napisane zeby wlozyc zworke w sterownik i nacisnac przycisk na pilocie i wtedy problem zniknie i pilot sie od nowa zaprogramuje i gdy tak zrobilem sterownik centralnego przestal wogle odpowiadac na pilot teraz juz nawet nie mrygaja kierunkowskazy centralny dziala bez problemu z kluczyka.I jeszcze male pytanko czy ten czarny kabelek to jest masa czy antena tego sterownika. Nie mam pojecia co moze byc nie tak. Za wszystkie pruby pomocy z gory dziekuje.
A o to zdjęcia sterownika zamka centralnego

maciomirek - 11-10-2009, 22:37

Witam
Tak ten czarny kabelek to jest antenka W mojej centralce do "uczenia pilotów" jest specjalny przycisk U ciebie moze być zworka Słabo widać na tej fotce, ale nie wygląda to jak zworka Albo zrobiłeś gdzieś za mocną "zworke" i uszkodziłeś centralke
Pozdrawiam

kotos0 - 12-10-2009, 09:50

Na pewno w tym miejscu jest miejsce na zworke i raczej centralka dziala tylko jest rozprogramowana i sek w tym jak ja od nowa zaprogramowac.

[ Dodano: 12-10-2009, 12:14 ]
Udało mi sie zaprogramować centralke mily pan z firmy Jamar powiedzial ze trzeba wlozyc zworke i ja wyjac a nastepnie nacisnac 2 razy przycisk na pilocie. Jeden problem mam z glowy ale drugi zostal centralka juz odpowiada ale centralny nie zamyka i nie otwiera mrygaja tylko kierunki co moze być przyczyna?