[04-13]Colt CZx - COLT 1.5 TURBO
Karwoś - 11-10-2009, 21:09 Temat postu: COLT 1.5 TURBO Witam
Zastanawiam się nad tym jak sprawuje się colt z silnikiem 1.5 turbo - ten najnowszy oczywiscie - ile cos takiego pali i jak się sprawuje taki silniczek?? Chodzi mi po glowie zakup malego samochodu miejskiego ale z pewnymi mozliwosciami i oczywiscie wzrok kieruje na takie male cos z duzym sercem. Macie moze jakiej doswiadczenia i opinie na ten temat.
michalp - 12-10-2009, 11:11
Osobiście nie mam doświadczeń z Coltem CZT, ale miałem kiedyś okazję rozmawiać z posiadaczem. Był bardzo zadowolony - zwłaszcza z elastyczności. Wnętrze było podobne do klasycznego CZ, inne były fotele, skórzana kierownica i mieszek (chyba z czerwienią).
Co do spalania - moim powinienieś śmiało zakładać poziom "10l plus", zwłaszcza w mieście - chyba że chcesz stosować eco-driving, ale po co wtedy ci to "T"
Tak czy siak - chętnie zmieniłbym mojego 1.3 na 1.5T.
magik - 05-11-2009, 12:44
Poczytaj moje wypociny bo tak się szczęśliwie składa, że jestem użytkownikiem takiej puszki - http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=41800
Mam nadzieję, że choć trochę opisze Ci odczucia z jazdy tymże.
Pozdr
chriss - 01-12-2010, 13:16
przymierzam się do małego miejskiego auta z pazurem i myślę dosyć poważnie nad Coltem CZT, ale martwi mnie jedna rzecz. Mianowicie wspomniane w innym wątku niewyłączalne ESP. A co gdyby wyciągnąć od niego bezpiecznik?
I pytanie z innej beki: ma ktoś to w LPG? Jak się sprawuje na gazie?
magik - 02-12-2010, 21:45
Są opisane sposoby unieszkodliwienia esp w 1 albo 2 tematach na forum.
Gazu nie będę komentował, bo jak dla mnie to nieporozumienie, ale możesz być 1, może nawet na świecie!
chriss - 09-12-2010, 13:46
magik napisał/a: |
Gazu nie będę komentował, bo jak dla mnie to nieporozumienie, ale możesz być 1, może nawet na świecie! |
taka dyskusja to woda na młyn i nie jest odpowiedzią na moje pytanie.
mkm - 12-12-2010, 19:09
chriss, jakie pytanie taka odpowiedź.
Podzwoń sobie po zakładach montujących gaz i zapytaj ile Coltów z turbiną zagazowali.
Podejrzewam, że będziesz pionierem.
magik - 20-12-2010, 13:44
chriss, przy normalnej jeździe, po przejechaniu dziś 200km spalanie wg cpu wyszło 6,4l Nadwiślanka, a prędkość oscylowała ok 100 - 110 więc tym bardziej nie widzę sensu montowania gazu... Przy 90 realne spalanie poniżej 6l, ale przecież nie do tego ta puszka służy Reszta jw
|
|
|