To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Jazda za szybka - i co dalej?

Hubeeert - 29-08-2006, 20:43
Temat postu: Jazda za szybka - i co dalej?
Nasze forum nie jest forum na którym popieramy łamanie prawa. W regulaminie jest wyraźny punkt na ten temat. Popieramy akcję "STOP WARIATOM DROGOWYM".

I co?

I po Zlocie czytam jak się wraca. 140, 160, 170km/h. Żadna z tych prędkości nie jest w Polsce gdziekolwiek na publicznej drodze dozwolona. Ja juz powoli nie wiem czy zdają sobie niektórzy sprawę z tego że Nasze Forum nie jest czytane tylko przez Nas. czytają go ludzie z zewnątrz. Liczba odwiedzin zbliżająca się do 150000 od czasu update forum pokazuje stale wzrastającą liczbę gości.

I co?

I wchodzi ktoś na forum. I widzi temat o Zlocie o którym czytał w prasie. Potem czyta inne wątki okołozlotowe. W tym ten o bezpiecznym powrocie. No i sobie kurwa przeczyta jak bezpieczny był ten powrót.

Reasumując:
Propozycja - każdy kto napisze o łamaniu przepisów i będzie się tym chwalił dostanie ostrzeżenie. O wartośc 3. Łatwo policzyć że 3 takie wyskoki to będzie zakaz pisania na 90 dni.

Pozdrawiam

PS
Można oczywiście się ze mną nie zgadzać.
Dlatego zapraszam do dyskusji.
Zanim zabierzecie głos proszę się zastanowić jak by to wyglądało gdyby komuś z Was cos sie po drodze do domu stało a potem zagłosować. Ankieta będzie trwała tydzień.

Koton - 29-08-2006, 21:33

Bardzo słuszne podejście. Nie ma co robić z gęby cholewy. Traci na tym "wizerunek" klubu, wspierając z jednej strony akcję "stop wariatom drogowym" a z drugiej strony działając zupełnie niepoprawnie

Z drugiej strony to całe gadanie o akcji "stop wariatom drogowym" to jest jedna wielka bzdura... :D

Przecież i tak każdy wie jak wygląda dzień za kółkiem.

No chyba że tego aspektu nie bierzemy pod uwagę. :wink:

JESTEM PRZECIW pisaniu ale ZA zakazem pisania o takich wyczynach :D

Anonymous - 29-08-2006, 21:33

jestem przeciw. imho powinno się zabronić reklamowania "street racing'u" i głupich przechwałek typu "wyprzedzałem na 3-ciego", ale przekroczenia prędkości są częścią naszego życia, każdy praktycznie to robi, niezależnie od tego czy sytuacja nas zmusza czy nie.
poza tym - jak ktoś pisze że jedzie 170 km/h na A4 ma być tak samo traktowany jak ktoś kto tyle jedzie po drodze wojewódzkiej bez poboczy?
imho powinno się tępić przejawy głupoty [z wyczuciem] ale nie popadać ze skrajności w skrajnośc. nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Hubeeert - 29-08-2006, 21:40

Koton ja tej akcji nie traktuję z przymóżeniem oka. Ja naprawdę nie jeżdżę już tak jak kiedyś
shovel przekroczenia prędkości to Twoja prywatna sprawa.
shovel napisał/a:
poza tym - jak ktoś pisze że jedzie 170 km/h na A4 ma być tak samo traktowany jak ktoś kto tyle jedzie po drodze wojewódzkiej bez poboczy

Przepisy łamie się tak samo. Jak chcesz to robić - ja Ci tego nie zabronię. Ale jak się chwalić to nie tu.
shovel napisał/a:
nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Mam to w nosie.

edit: Zmieniłem swojego posta bo był obraźliwy.

cns80 - 29-08-2006, 21:42

shovel napisał/a:
jestem przeciw. imho powinno się zabronić reklamowania "street racing'u" i głupich przechwałek typu "wyprzedzałem na 3-ciego", ale przekroczenia prędkości są częścią naszego życia, każdy praktycznie to robi, niezależnie od tego czy sytuacja nas zmusza czy nie.
poza tym - jak ktoś pisze że jedzie 170 km/h na A4 ma być tak samo traktowany jak ktoś kto tyle jedzie po drodze wojewódzkiej bez poboczy?
imho powinno się tępić przejawy głupoty [z wyczuciem] ale nie popadać ze skrajności w skrajnośc. nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Popieram. Wiemy ze jazda z przepisową prędkością jest jak Atlantyda. Nie propagujemy zachowań jak streetracing i ucieczki przed policją, ale prędkość w trasie to co innego. Hubeeert chyba nie wierzyłeś że będziemy wracać 90 km/h ??? Ze swojej strony powiem że może faktycznie nie powinniśmy się tym chwalić.

JCH - 29-08-2006, 21:44

Hubeeert napisał/a:
Ostrzegam wszystkich po raz ostatni - Nasze forum nie jest forum na którym popieramy łamanie prawa. W regulaminie jest wyraźny punkt na ten temat. Popieramy akcję "STOP WARIATOM DROGOWYM".
...

Nie Hubeeert! Stanowczo się nie zgadzam!
To jest indywidualna sprawa każdego jak jeździ a Forum (i osoby administrujące nim) nie są od egzekwowania prawa. To co proponujesz to cenzura i udawanie, że jest inaczej niż w rzeczywistości. Mitsumaniaki nie są inni - jeżdżą tak jak jeżdżą i nie krygujmy się na lepszych niż jesteśmy.
Nie chcę ani popierać w ten sposób jazdy szybkiej ani wolnej ale po prostu jazdy rozsądnej i jazdy z głową.

Dyskutujmy o tym (jeżeli jest taka potrzeba) a nie róbmy z Forum sztucznego tworu :!:

Hubeeert - 29-08-2006, 21:46

cieni napisał/a:
Hubeeert chyba nie wierzyłeś że będziemy wracać 90 km/h ???

Nie wierzyłem. Miałem nadzieję na to że może. Na szczęscie nic się nikomu po raz kolejny nie stało.

Ale naprawdę nie chcę żebyście się tym chwalili.

cns80 - 29-08-2006, 22:01

Hubeeert napisał/a:
cieni napisał/a:
Hubeeert chyba nie wierzyłeś że będziemy wracać 90 km/h ???

Nie wierzyłem. Miałem nadzieję na to że może. Na szczęscie nic się nikomu po raz kolejny nie stało.

Ale naprawdę nie chcę żebyście się tym chwalili.

:( Oki. Masz rację. Troszkę nas chyba poniosło i zapomnieliśmy że to nie rozmowa w cztery oczy. :oops: Nie wiem czy mnie ktoś poprze, ale możnaby usunąć te szczegóły w naszych wypowiedziach. W końcu nie musimy się jak szczeniaki chwalić kto ile jechał. :D

Hubeeert - 29-08-2006, 22:07

Mnie też poniosło. To nie jest tak że chcę kneblowac forum. Ja chcę żeby to była osobista sprawa każdego. I jak się chce pochwalić to nie tu.

W sumie to propozycja. Ostrzeżenia też.

I przepraszam za emocje. Ten sam temat przewija się w moich postach przed i po zlotach. I chyba zawsze będzie.

Anonymous - 29-08-2006, 22:08

Hubeeert
shovel napisał/a:
przekroczenia prędkości to Twoja prywatna sprawa. Nie chwal się tym bo to nie dowodzi jakoś specjalnie Twoich cojones tylko z Twoją wadą wzroku - no własnie czego?.

1. odstosunkuj się (coś innego chciałem napisać, ale by mi ocenzurowało) od moich oczu. nie Ty z tym żyjesz, nie Ty mi dajesz kasę na leczenie. (a w moim przypadku to droższe niż może się wydawać - ale powoli skutkuje)
2. w którym miejscu pisałem że gdzieś zapieprzam? szczególnie przez ostatnie pół roku?
staram się być rozsądnym kierowcą, znam swoje ograniczenia i chyba to jest moją największą 'siłą".
po prostu nie popieram zamordyzmu i dyktatury.

edited.

roch_27 - 29-08-2006, 22:13

shovel napisał/a:
Dyktatura i rządy jednej osoby były już na innym forum... i wyszło jak wyszło.
przeczytaj to co napisał Hubeeert post powyżej Twojego i powstrzymać się od próby jakichś dziwnych zagrywek :arrow: wiemy co przez to chciałeś powiedzieć :wink:

Proponuję wszelkie uwagi przekazać na PM

pozdro

Firebee - 29-08-2006, 22:18

Hubeeert napisał/a:
shovel napisał/a:
nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Mam to w *cenzura*.

Hubus, jakis poziom wypowiedzi jednak powinnismy posiadac... Jakby nie patrzec, nawet jesli nie ma podziałów - reprezentujemy nasz Klub..

Hubeeert - 29-08-2006, 22:20

roch_27, jak się chce dopiec to się mówi różne rzeczy, zwłaszcza gdy się wie że adwersarz ma rację.
Mnie faktycznie ponoszą nerwy.
Ale wolę tak niż żebym miał klepsydry oglądać na forum.

Czuję się w pewnym sensie odpowiedzialny za Klubowiczów bo jestem jednym z tych co to niby Klub założyli a tak naprawdę tylko wykonali to o czym rozmowy były na czacie.
Tam było nas więcej - gregorbu, polsaler, Efa!, borecki, i masa innych. I to właśnie ta ekipa założyła Klub.

Firebee jako jedyny z nas miał tyle pary żeby zacząć działać. I zaczął - tak że mamy teraz Klub, coraz większe forum, wspaniałe Zloty, super atmosfere.

Tyle że jest też obawa. Po Zlocie, daleko do domu, każdy się spieszy....
Nikomu nie zarzucam nic. Proszę o zastanowienie.

I zagłosowanie.

Hubeeert - 29-08-2006, 22:21

Firebee napisał/a:
Hubus, jakis poziom wypowiedzi jednak powinnismy posiadac...

Hubeeert napisał/a:
przepraszam za emocje.

Anonymous - 29-08-2006, 22:28

Hubeeert, oczywiscie masz dobre intencje ale co do tematu ankiety jest roznica miedzy chwaleniem sie a pisaniem o tym. Zaglosowalem PRZECIW bo nie lubie ograniczen ale popieram Cie w kwestii "chwalenia sie" takimi wyczynami.