To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0 TD 1998r Zamość, prośba o opinię.

wertopser - 12-10-2009, 15:28
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0 TD 1998r Zamość, prośba o opinię.
znalazłem takiego galanta. co o nim sadzicie po wyglądzie?? warto podjechać i sprawdzić bliżej??

Cena (brutto):

13 700 PLN / 3 213 EUR (do negocjacji)

Typ:

Sedan / Limuzyna
Informacje:

Rok produkcji: 1998, 176 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 90 KM (66 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, olej napędowy (diesel), bordowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, pod. przednia szyba
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

MITSUBISHI GALANT 2.0 TDI - 1998r - SPROWADZONY - STAN IDEALNY - WSZYTSKO SPRAWNE.
CENA DO UZG.

AUTO-SIGNUM
Szczebrzeska 47B 22-400 Zamość
Tel: +48 - 509-597-141+48 - 518-350-779
Fax: +48 - 084 - 639-64-93

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9935498

marcinzam - 12-10-2009, 17:59

wlasnie sam szukam galanta ale nie diesla ,jestem z zamoscia wiec moge podjechac i obejrzec wedlug zalecen z forum ale dopiero w piatek ,i wtedy napisze co i jak
wertopser - 12-10-2009, 18:23

w piatek prawdopodobnie sam tam pojade. najwazniejsze jest to co sadzicie po zdjecaich. ja sei nei za abrdzo na tym znam a wy z tego co jzu troche wyczytalem znacie sie i widzicie ewentualne niedociagneicia
macia - 12-10-2009, 20:04

Na pierwszy rzut oka: grill od poliftowego czyli zmieniany, zderzaka od sport edition nigdy nie widziałem w dieslu :shock: silnik wymyty. Dobrze bym go z przodu obejrzał, bo trochę mi to śmierdzi.
fj_mike - 12-10-2009, 20:40

macia napisał/a:
zderzaka od sport edition nigdy nie widziałem w dieslu :shock:

Zderzak jest zwykły przedliftowy.

Maska ma inny odcień niż reszta. Zdjęcia silnika nie pokazuje pasa przedniego a przebieg jest do bólu typowy dla ściąganych aut.

Sprawdź dokładnie ten przód. Inny grill, odcień maski i brak pasa przedniego na zdjęciu jest lekko podejrzany.

macia - 12-10-2009, 21:00

Kolego, zderzaki z takimi halogenami były tylko w SE... A dizla SE to ja jeszcze nie widziałem :lol: No chyba, że ktoś sobie tylko halogeny zmienił :roll:
sampler - 12-10-2009, 21:11

macia: akurat w dieslu zakladali tylko i wylacznie soczewki zatem zderzak jest jak najbardziej orginalny.
macia - 12-10-2009, 21:40

Zwracam honor, w takim razie: zderzak jest ok. Grill natomiast aktualny.
wertopser - 13-10-2009, 17:10

dzieki :) a co do grilla to on napewno nie jest oryginalny?? bo z tego co patrzylem po allegro to niektore takie roczniki maja taki sam grill
sampler - 13-10-2009, 22:48

Na pewno jest to podroba. Orginal jest grafitowy. Pozatym sa widoczne odcienie miedzy maska a blotnikami. Musisz go ogladnac dokladnie. Sprawdz czy ma orginalne lampy z bialymi pieczatkami od gory czy juz zamienniki. To duzo powie.
wertopser - 13-10-2009, 23:17

dzisiaj znajomy go ogladal. wyglada jak nowy ( minimalne rysy, zadnej rdzy ) oprocz lampy ktora jest peknieta prawdopodobnie przez kamyk ( bo jest mala dziurka ). co do lamp nie wiem czy ma te pieczatki ale przy najblizszej wizycie postaram sie zobaczyc
radek79 - 14-10-2009, 20:52

witam jakieś 2 miesiące temu na giełdzie w lublinie widziałem tego gala przypomniały mi się te srebrne soczewki i gril na 90%to te samo auto, był za około 10tyś/zł i wyglądał tragicznie szczególnie przód auta błotniki i maska szczególnie przedni zderzak klejony i byle jak po szpachlowany i pomalowany po rozmowie ze sprzedającym i wytknięciu mu jeszcze tylnych nadkoli i tylnego zderzaka powiedziałem że auto jest warte około 6tyś i nikt w tym stanie go nie kupi teraz widzę że auto przeszło kurację odmładzającą i wszystko jest zrobione co mu wtedy mu wytknołem i cena od razu podskoczyła, technicznie nie wiem nie jeździłem
wertopser - 14-10-2009, 22:16

acha. dzieki za info. neidlugo powinienem sei dowiedziec o jego stanie wczesniejszym bo byc moze mi sie uda i sie dowiem co i jak
Krzyzak - 15-10-2009, 08:09

no coz - ja to auto widzialem na 3 zlocie w Grudziadzu i faktycznie wygladalo inaczej - na pewno zmieniony jest przedni zderzak
zreszta - porobilem wtedy kilka zdjec :)
tylko okropne "koplaki" zostaly te same

Andrew - 15-10-2009, 18:04

wertopser, powiem Ci na temat tego komisu, w którym gal stoi. Jak rozglądaliśmy się z bratem za autami w sierpniu, to parę razy byliśmy w tym komisie. Większość aut było jakichś kombinowanych (coś przy silniku, nadwoziu), a właściciel dawał duże upusty z cen wystawionych na kartkach... A w tym bordowym-tak jak koledzy wcześniej pisali- grill po lifcie (mój gal jest z 98 i ma grafitowy kolor). Nie chwaląc się kupiliśmy we dwóch z bratem jednego dnia w Zamościu w innym komisie ja Gala a brat Space Stara :D Od czasu do czasu mają tam gale do sprzedania...
Odnośnie tego co napisał radek79, to nie jest ten gal z giełdy z Lublina. Tamtego ja też oglądałem i gość chciał 13000PLN plus opłaty, ja mu dawałem 10tys., to nie chciał gadać ze mną... Parę dni później zadzwonił do mnie i 2 klocki mniej oferował :D A auto było rzeczywiście porażką, zgnite, skrzynia do roboty itp. Dodam, że gość był z Łęcznej.wertopser, jak masz blisko podjechać obejrzeć go możesz, ale jak daleko, to za jednym autem raczej wg. mnie się nie opłaci.
Pozdrawiam