[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Immobilajzer
rosomak1983 - 12-10-2009, 16:56 Temat postu: [CAxA] Immobilajzer Witam. mam pytanie. Jaki jest fabryczny imobilajzer w colcie. Oraz gdzie sie wkłada ten kluczyk od imobil. Pytam bo ktos zgubił ,,kluczyk'' który sie wkłada koło recznego. Jest to ori czy nie???
londolut - 12-10-2009, 16:58
Ori.
Bez tej piguły nie odpala?
Anonymous - 12-10-2009, 18:11
Immobilizery były fabrycznie montowane w 2 miejscach: na tunelu środkowym i w okolicach regulacji wysokości świateł. Zgubienie oryginalnego immobilizera oznacza poważny problem, poza ASO raczej nierozwiązywalny. Może udałoby się jakoś obejść zabezpieczanie, ale na pewno nie na zasadzie odpięcia kostki od gniazda immo.
lukaszpl - 12-10-2009, 19:44
Colt CA0 ma immo?
Wymieniałem nie dawno stacyjkę, samochód jeździ ... o co kaman?
Może mi ktoś więcej napisać? Mam 95r GLXi.
Czy to jest jakiś inny immo od tych co są w kluczykach?
Sorry za ten offtop.
Edit
Dzięki londolut za odpowiedź i za foto, teraz już wiem dokładnie, pisałem też na priv.
Ja niestety a może i stety nie mam immo.
londolut - 12-10-2009, 20:16
lukaszpl, immo w CA0 jest rozwiązane na zasadzie 'fasolki' wtykanej w odpowiednie gniazdo. Jeśli nie masz takiego gniazda na desce lub tunelu to nie ma immo. W CA0 nie było immo w kluczu.
O takie cuś:
rosomak1983 - 13-10-2009, 00:34
Panowie jest poważny problem bo samochod nie odpala (nie mój na szczescie)
co moze pomóc wymiania kompa? Na czym polega działanie tego imo? Blokuje pompe skrzynie czy zapłon. Jesli obawiacie sie rozpowszechania takich wiadomosci prosze o odp na priv. Generalnie czy gdyby wylaczyc imo z kostki i zmienić kompa to by grało????
Anonymous - 13-10-2009, 00:41
ja u siebie zastanawiam się nad wklejeniem go na stałe i schowaniem gdzieś głęboko, żebym przypadkowo nie zgubił
[ Dodano: 13-10-2009, 01:42 ]
tak jak napisane w tożsamym temacie w dziale lancer - zdejmij konsolę, i po kabelkach od dziurki musisz dojść do samego przełącznika immobilisera, który odcina kilka obwodów.
zobaczyć, które obwody są przez niego rozpięte, spiąć, polutować i powinno grać - trochę kombinacji i się uda
[ Dodano: 13-10-2009, 01:50 ]
pozatym, jeśli sprawa jest paląca to naprawdę przydadzą się google -
jest tego sporo, nawet po polsku -
http://www.elektroda.pl/r...ght=conlog&sid=
http://www.elektroda.pl/r...ght=conlog&sid=
może nie będzie to tak proste jak w golfie, ale dla chcącego nic trudnego.
ludziska, trzeba czasem sprawdzić czy naprawdę nie ma klamki w drzwiach, które chcecie wyważyć...
karolgt - 14-10-2009, 00:22
też bym się chętnie dowiedział a najchętniej odłączył immobilizer całkowicie.
Juz raz stałem pod sklepem 40 minut bo mi kluczyk i immo spadł na ziemie i potem nie chciał zaskoczyć
z tego co widze nie jest to prosta sprawa i wymaga troche pogrzebania w środku więc może można to opisać na forum. a jeśli nie to poprosze na PW takie info
Trusek - 15-10-2009, 12:06
Ja mam imo wsadzony na stałe, bo nie raz już miałem z nim problemy... czasem na ten problem pomaga reset kompa, ale to juz zalezy od przypadku
|
|
|