To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Oparcia w tylnych siedzeniach

Marcinq83 - 13-10-2009, 14:15
Temat postu: Oparcia w tylnych siedzeniach
Witam!!!

Mam pewien problem z oparciami w tylnych siedzeniach. Coś się chyba stało z blachą która tam jest w oparciu bo podczas opierania się pasażerów z tyłu słychać pykanie, blacha ta jakby się wyginała. I to jest denerwujące bo co chwilę ktoś pyta co to za dżwięk. Miał ktoś taki przypadek??

Saqu - 15-10-2009, 17:18

No właśnie nie wiem jak to ma się do czego, ale u nas też takie coś występuje.
wichura1 - 16-10-2009, 09:04

Nie wiem jakie Carismy macie, w sedanach tapicerka jest zapinana, na oparciu zamkiem błyskawicznym. Można sobie obejrzeć, co w środku piszczy, jeżeli macie sedany to sprawdźcie też półkę za oparciem. W Lancerze, który był kiedyś walony w tył miałem pękniętą blachę półki i strzelała wywierciłem 2 otworki przykręciłem blachę w zmacniającą i ustało. W hatchback-u, ( w zasadzie to liftback) może być złamane oparcie najprawdopodobniej to 2/3. Jest szerokie i wysokie, a poza półką nie ma punktu podparcia u góry. Myślę, że zakup używki i przełożenie tapicerki nie powinno być problemem. Ale najpierw musicie zdiagnozować usterkę.
Kylek - 03-11-2009, 18:16

U mnie też występuje ten dziwny dźwięk (jakby wyginanie jakiejś blachy) w tym węższym oparciu. Niestety suwaki są tak zapieczone, że nie mam siły, by je rozsunąć i zdjąć tapicerkę. Chyba będę się musiał przyzwyczaić.