Eclipse - Ogólne - Eclipse 4 generacja
moskowal - 13-10-2009, 16:54 Temat postu: Eclipse 4 generacja Witam!
Próbowałem znaleźć coś na forum odnośnie Eclipsa 4G ale nic konkretnego nie udało mi się wyszukać. Jeśli już jest coś związane z tym o co będę się was pytał to proszę o linka
A więc, w przyszłym roku zamierzam kupić Eclipsa 4G z silnikiem 2,4l. Chciałbym się coś więcej dowiedzieć na temat tego samochodu od osób które miały bądź mają kontakt z tym samochodem. W internecie nic konkretnego nie znalazłem więc udałem się do was o pomoc. Chodzi mi o takie informacje jak: ogólne wykonanie samochodu, spalanie, ceny części, słabe punkty, zalety i w jakim zakresie obrotów ma największy moment obrotowy.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Bartek3g - 13-10-2009, 18:43
moskowal napisał/a: | ogólne wykonanie | swietnie sie prowadzi, swietnie wykonany, wnetrze jest piekne.
moskowal napisał/a: | spalanie | 2.4 to ok 8-9 na trasie 10-12 miasto.
moskowal napisał/a: | ceny części | w autoryzowanym serwisie w Krakowie ceny kosmiczne, jesli ciagniesz ze stanow i innych zrodel stosunkowo tanie.
moskowal napisał/a: | słabe punkty | ten silnik, dosc wolny, pomysl o 3.8 V6 bo wbrew obiegowym opinia nie ma duzo wiekszego spalanai!! moskowal napisał/a: | zalety | auto z dusza....co tu duzo gadac.
moskowal napisał/a: | w jakim zakresie obrotów ma największy moment obrotowy. | nie wiem, czy to istotne?
Anonymous - 23-10-2009, 00:14
manuala 2,4 jeszcze mozna zakupic,w automacie odradzam
jedyne sensowne rozwiazanie 3,8
Thou - 31-10-2009, 14:38
Nie zapominajmy o tym, że Eclipse nie ma być autem stricte sportowym tylko ładnym trzydrzwiowym coupe. Automatem w wersji 2.4 świata nie podbijemy ale dynamika auta jest jak najbardziej dobra, 160 koni pozwoli trochę powariować, w dodatku jeśli wiesz, że bedziesz w większości jeździł po mieście to jest to bardzo wygodne rozwiązanie.
Słabych punktów jak na razie nie odkryłem, wnętrze jest świetne jak na amerykańskie auto super fotele zapewniające dobre trzymanie boczne.
MATi1G - 03-11-2009, 14:17
3.8 V6 pięknie brzmi i jezdzi ale nie lekceważył bym 2.4 tak szybko i pochopnie dla tunerów jest to bardzo dobra i rozwojowa jednostka pod turbo w stanach sie już tego troche kręci wystarczy czytac forum chłopaków z USA 4Gclub ,z tym że tam tylko po angielsku
|
|
|