To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Ogólne - Eclipse 4 generacja

moskowal - 13-10-2009, 16:54
Temat postu: Eclipse 4 generacja
Witam!
Próbowałem znaleźć coś na forum odnośnie Eclipsa 4G ale nic konkretnego nie udało mi się wyszukać. Jeśli już jest coś związane z tym o co będę się was pytał to proszę o linka :)
A więc, w przyszłym roku zamierzam kupić Eclipsa 4G z silnikiem 2,4l. Chciałbym się coś więcej dowiedzieć na temat tego samochodu od osób które miały bądź mają kontakt z tym samochodem. W internecie nic konkretnego nie znalazłem więc udałem się do was o pomoc. Chodzi mi o takie informacje jak: ogólne wykonanie samochodu, spalanie, ceny części, słabe punkty, zalety i w jakim zakresie obrotów ma największy moment obrotowy.
Z góry dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam

Bartek3g - 13-10-2009, 18:43

moskowal napisał/a:
ogólne wykonanie
swietnie sie prowadzi, swietnie wykonany, wnetrze jest piekne.
moskowal napisał/a:
spalanie
2.4 to ok 8-9 na trasie 10-12 miasto.
moskowal napisał/a:
ceny części
w autoryzowanym serwisie w Krakowie ceny kosmiczne, jesli ciagniesz ze stanow i innych zrodel stosunkowo tanie.
moskowal napisał/a:
słabe punkty
ten silnik, dosc wolny, pomysl o 3.8 V6 bo wbrew obiegowym opinia nie ma duzo wiekszego spalanai!!
moskowal napisał/a:
zalety
auto z dusza....co tu duzo gadac.
moskowal napisał/a:
w jakim zakresie obrotów ma największy moment obrotowy.
nie wiem, czy to istotne?
Anonymous - 23-10-2009, 00:14

manuala 2,4 jeszcze mozna zakupic,w automacie odradzam
jedyne sensowne rozwiazanie 3,8

Thou - 31-10-2009, 14:38

Nie zapominajmy o tym, że Eclipse nie ma być autem stricte sportowym tylko ładnym trzydrzwiowym coupe. Automatem w wersji 2.4 świata nie podbijemy ale dynamika auta jest jak najbardziej dobra, 160 koni pozwoli trochę powariować, w dodatku jeśli wiesz, że bedziesz w większości jeździł po mieście to jest to bardzo wygodne rozwiązanie.
Słabych punktów jak na razie nie odkryłem, wnętrze jest świetne jak na amerykańskie auto :) super fotele zapewniające dobre trzymanie boczne.

MATi1G - 03-11-2009, 14:17

3.8 V6 pięknie brzmi i jezdzi ale nie lekceważył bym 2.4 tak szybko i pochopnie dla tunerów jest to bardzo dobra i rozwojowa jednostka pod turbo w stanach sie już tego troche kręci wystarczy czytac forum chłopaków z USA 4Gclub ,z tym że tam tylko po angielsku :)