To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Samochód zaczął przerywać aż w końcu zgasł

Cobra RŚl - 13-10-2009, 19:30
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Samochód zaczął przerywać aż w końcu zgasł
Witam. Jestem posiadaczem Carismy 1.8 i mam duży problem z moim cackiem. Samochód zaczął przerywać aż w końcu zgasł i był duży problem go odpalić. Po wymianie pompy paliwa, kabli, świec i sprawdzeniu sprawności sterownika oraz rozrządu wychodzi na to ze wszystko jest ok Teraz auto odpala ale nie potrafi wejsc na wysokie obroty tylko zaczyna sie dusic i szczelac w kolektor. Moze ktos mi podpowie gdzie jeszcze szukac
Anonymous - 13-10-2009, 19:42

Sonda padła pewnie
Cobra RŚl - 13-10-2009, 20:46

musze jeszce dodac ze kiedy na aparacie wyprzedze jej zaplon to jest duzo lepiej. a moze posypal sie ktorys z czujnikow w aparacie. moze ktos slyszal o takim pzrypadku?
Anonymous - 13-10-2009, 22:35

GDI mają przeróżne usterki, najczęściej nietypowe i nikomu bliżej nie znane. Ale to musisz zadać pytanie gdzie indziej, bo tutaj tylko się chwalimy tym co zrobiliśmy.

A propos , ja dzisiaj zaprowadziłem autko do mechanika, żeby sprawdził mi dlaczego pali jak smok. Autko już mam w domu, 180zł straciłem a odpowiedzi nie uzyskałem heh. I tak to już jest z tym typem autek heh.