Forum ogólne - atak zimy
Anonymous - 14-10-2009, 14:20 Temat postu: atak zimy I zgodnie z tradycja jak co roku jesteśmy zaskoczeni / nie tylko drogowcy / ,opadami śniegu oraz brakiem zimowych gum na felgach oczywiście.Kolejki na wymianę opon umawiane na następny tydzień . A swoją drogą to na usprawiedliwienie mamy ,że nawet najstarsi górale nie pamiętają tak wczesnego nadejścia zimy.
Kmer - 14-10-2009, 14:25
U mnie w regionie jak na razie brak śniegu,za to deszczu mamy pod dostatkiem,a wczoraj nawet padał sobie grad
koszmarek - 14-10-2009, 14:37
a u Maretzkyego w warsztacie nie bardzo te kolejki udało mi się mamę na jutro umówić
pawela - 14-10-2009, 14:37
wklejałem już, ale pokażę jeszcze raz co się dzieje u mnie:
nie pamiętam, żeby przed moimi urodzinami (16) spadł kiedyś śnieg...
Oczywiście nie udało się nawet wyjechać z osiedla, w 40 min zrobiłem 1200m, po czym auto stanłęło u sąsiada na podjeździe...
j-rules - 14-10-2009, 14:42
A mi sie udało wymienic opony niemal od kopa. Fart niesamowity, dobrze ze mam juz z glowy.
Aktualnie sytuacja zmienia sie w dramat ;P sniezyca, zimno, wiatr.....
krzychu - 14-10-2009, 15:12
U mnie rano było podobnie. Ale ja już mam od tygodnia zimówki Zresztą śnieg dalej "kida" i nie odpuszcza.
Misiek :) - 14-10-2009, 15:13
w mazowieckim, w warszawie dopiero koło 12 zobaczyłem pierwszą odśnieżarke, kiedy już kierowcy zgadywali gdzie samochód stanie, bo przy tej nawierzchni nie sposób (przy letnich oponach oczywiście) przewidzieć
krzychu - 14-10-2009, 15:20
Misiek napisał/a: | przy letnich oponach oczywiście |
Pytanie co ma odśnieżarka do letnich opon?? Ma Ci do gołego asfaltu wyczyścić może specjalnie podgrzać asfalt przed Twoim samochodem? Najlepiej zrzucić na służby utrzymania ruchu a nie na to że się nie patrzy na pogodę i nie wymienia na czas opon.
Krzyzak - 14-10-2009, 15:23
chcialbym byc dobrym prorokiem - bo dosyc czesto zdarza sie, ze atak zimy przed grudniem powoduje, ze jest ona potem niezmiernie lagodna...
JCH - 14-10-2009, 15:48
dager napisał/a: | I zgodnie z tradycja jak co roku jesteśmy zaskoczeni | Jakie zaskoczeni
Od paru dni tv, radio i inne media trąbią o zmianie pogody - kto chciał mógł zmienić opony, kto nie chciał - nie zmienił.
A to, że za oknem jest jak jest - no cóż, taka aura
adaśko - 14-10-2009, 15:51
a mnie zima jakos nigdy niezaskoczyła juz od 5 lat zawsze udaje mi sie opony zmienic w pore a w czoraj jeszcze w cari wymieniłem olej i płym w chlodnicy wiec wsam raz przed sniegiem:)
Paweł_BB - 14-10-2009, 16:11
Faktycznie od tygodnia trąbili w mediach że będzie atak śniegu i nikt nie wierzył, ja już w poniedziałek założyłem zimówki i zaraz jadę na Biały Krzyż (przełęcz pomiędzy Szczyrkiem i Wisłą) pojeździć po białym
krzychu - 14-10-2009, 19:39
Paweł_BB napisał/a: | zaraz jadę na Biały Krzyż (przełęcz pomiędzy Szczyrkiem i Wisłą) pojeździć po białym |
Hehehe ja też pierwsze co zrobiłem po przyjeździe do domu to przetestowanie zimówek na mało uczęszczanych drogach Chodź mam tylko na przód napęd śnieg nie był mi straszny i żadnego pługu nie potrzebowałem.
Kany86 - 14-10-2009, 20:31
Wszędzie zima, tylko nie u mnie. Pada cały dzień ale śniegiem nie można tego nazwać. Drogi czarne, pługi stoją jak stały, generalnie zero poruszenia...
mis_smis - 14-10-2009, 20:54
Ja dziś wracałem z wrocka do brzeska po 15 to co się dzieje na drogach to jakaś czarna albo czeska komedia Z Krakowa do Brzeska korek prawie 45 km. Dobrze, że są objazdy Zima jak zwykle zaskoczyła - tylko co to za zima
|
|
|