To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Problemy po wyjeciu aku

cenay - 15-10-2009, 07:39
Temat postu: [Cari 1.6] Problemy po wyjeciu aku
Witam
Jestem szczesliwym posiadaczem Cari z 99 (po FL).
Niedawno zauwazylem ze klemy od aku pokryte sa nagarem a i sruby z przewodami masowymi w komorze silnika nie sa w najlepszym stanie (brudne). Wczoraj wykrecilem aku, umylem go, wyczyscilem papierem klemy, wykrecilem srubki z przewodami masowymi (te na grodzi, pod podszybiem) i rowniez poddalem czyszczeniu. Wszystko dokrecilem, podlaczylem. W sumie zamierzony cel osiagnalem - komputer szybciej niz dotychczas oblicza spalanie, nie zawiesza sie, a przede wszystkim nie przygasa mi oswietlenie deski po wlaczeniu kierunkowskazu :)
Problem jest tylko jeden - elektryczne szyby nie domykaja sie jak kiedys - zachowuja sie zupelnie tak, jak bylaby to wersja bez przekaznika. Czy ktos wie WTF?

Anonymous - 15-10-2009, 08:27

Kilka pierwszych domknięć powinno wyglądać tak jak by nie było przekażnika-póżniej powinno być już ok,mam to samo przy każdym rozłączeniu akumulatora ale zawsze się samo naprawia. :lol:
kiernos - 15-10-2009, 08:48

ja tez tak miałem tyle ze w cari przed liftem ale po 2 dniach zrobiło mi sie samo:D
duzo samochodów ja np w asterce tez tak mialem w mondeo kumpel tez to miał
nie masz sie czym przejmowac

cenay - 15-10-2009, 08:50

Dzieki za odpowiedzi. Jak nie pomoze reaktywuje temat :)
Anonymous - 15-10-2009, 09:05

Maro napisał/a:
zawsze się samo naprawia.

samo nic sie nie naprawia,

cenay napisał/a:
Jak nie pomoze reaktywuje temat

jesli chcesz aby szyby domykaly sie po jednokrotym przycisnieciu po odlaczeniu aku musisz zrobic nasteoujaca czynnosc:
opusc szybe w dol caly czas trzymaca przycisk i jeszcze przez kilka sekund jak szyba opadnie, nastepnie to samo zrob z podnoszeniem szyby, przytrzymaj do gory i jeszcze kilka sekund jak sie domknie.

Centosz - 15-10-2009, 18:46

Po każdym odłączeniu aku trzeba szyby "zaprogramować". :) Przyciski są dwu stopniowe.Idzie to wyczuć pod palcem.Dwa "stopnie" do opuszczania i dwa do podniszenia.Naciskając lekko szyba opusci sie i po odpuszczeniu zatrzyma.Przyciskając na maxa szyba idzie maxymalnie w dół.To samo jest z podniszeniem.Zrób tak:przytrzymaj przycisk na pierwszym stopniu czekając aż szyba sie opuści na dół i potem dociśnij przycisk trzymając go ok 3 sec.Taką samą czynność zrób przy podnoszeniu.Chyba napisałem zrozumiale. :biggrin:
cenay - 16-10-2009, 15:56

Owszem, juz wczoraj zadzialalo, bardzo dziekuje.
P.S. widzialem temat apropos zawyzania wskazan obrotomierza - po poprawieniu mas problem ustapil.