To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Przeźroczyste kierunkowskazy DIY - Pierwsze zdjęcia

Zajc3w - 17-10-2009, 16:25
Temat postu: Przeźroczyste kierunkowskazy DIY - Pierwsze zdjęcia
Z przyjemnością ogłaszam że opracowałem technologie produkcji przeźroczystych kloszy kierunkowskazów. Klosz jest wykonany z PMMA 2 mm tłoczonego próżniowo na gorąco. Czarna obwódka maskuje krawędź odbłyśnika i klejenie. Wszelkie sugestie jak poprawić wygląd mile widziane.

Maska była nie zamknięta z lenistwa.

[ Dodano: 17-10-2009, 16:27 ]
żarówka jest biała, bo to tylko próbna prezentacja :P

VirMan - 17-10-2009, 18:36

fajne :) - a tak przy okazji ile takie coś ? :) i czy mnie oczy nie mylą, że Ci maska odstaje :) reszty nie liczę :)
Zajc3w - 17-10-2009, 19:02

Nie wiem czy nie za jasne, wyglądają jak bez klosza :( . Do srebrnej budy można lustrzaną folią od środka podkleić ale do mojej.... nie wiem :( .

Maski nie domknąłem z lenistwa, na razie tylko jeden zrobiłem do przymiarki i zaraz zmieniałem na oryginał.

Nie wiem czy na sprzedaż będę robił. samo tłoczenie to full roboty a jeszcze wyciąć i pomalować trzeba, o demolce starego i klejeniu nie wspomnę :( .

Reszty, czyli obcierki zderzaka i wgniotki na tylnych drzwiach, braku nakładki zderzaka(takie parkingi w szczecinie) i rzeźbione halogeny??

Anonymous - 17-10-2009, 21:44

Zajc3w, tak bez obrazy ale troszkę to do lamp przednich nie pasuję wiesz o co mi chodzi lampy starego typu a kierunki jak od nowej fury zdało by to egzamin przy lampach jakie ma Łukasz
Zajc3w - 17-10-2009, 22:07

kosior1975 napisał/a:
Zajc3w, tak bez obrazy ale troszkę to do lamp przednich nie pasuję wiesz o co mi chodzi lampy starego typu a kierunki jak od nowej fury zdało by to egzamin przy lampach jakie ma Łukasz

Właśnie kombinuję jak je upodobnić do lamp, jakies karbowanie albo zmatowić od środka żeby się tak nie świeciły .

VirMan - 17-10-2009, 23:23

chyba papier ścierny od środka drobny i delikatny mat by siezrobił - fajne by wyglądało :)
Zajc3w - 18-10-2009, 01:17

Szkoda że te w magnach są bez chromu i przez to za duże :(

PAWEŁ - 18-10-2009, 14:34

A ja szczerze przyznam że nie zmieniałbym koloru migaczy - pomarańczowe dodają charakteru sprawiają że misiek ma to coś w sobie - z białymi traci swój urok te miganie powolne na pomarańczowo budzi respekt - pozdrowionka dla wszsytkich
mkm - 18-10-2009, 16:26

Zajc3w, nie ma sie co oszukiwac... wygladaja tandetnie...
Zajc3w - 18-10-2009, 21:57

PAWEŁ napisał/a:
A ja szczerze przyznam że nie zmieniałbym koloru migaczy - pomarańczowe dodają charakteru sprawiają że misiek ma to coś w sobie - z białymi traci swój urok te miganie powolne na pomarańczowo budzi respekt - pozdrowionka dla wszsytkich

A dlaczego przeźroczysty miałby migać szybciej ??

mkn napisał/a:
Zajc3w, nie ma sie co oszukiwac... wygladaja tandetnie...

Przynajmniej szczery jesteś 8)

tomusn - 18-10-2009, 22:18

polecam srebrne żarówki do kierunkkowskazów - świecą na pomarańczowo
VirMan - 18-10-2009, 22:26

jak dla mnie całkiem fajnie to wygląda - ja bym nie dał czarnych obwódek , tylko srebrne :]
SzymonSigmaLbn - 18-10-2009, 22:39

nie jest źle, sama idea dobra, wykonanie widzę też niezłe, na pewno jak byś chciał sprzedawać jacyś amatorzy się znajdą, ja osobiście wolę oryginał.
Zajc3w - 18-10-2009, 22:50

tomusn napisał/a:
polecam srebrne żarówki do kierunkowskazów - świecą na pomarańczowo

Takie są w planie, o ile klosz będzie dość ładny, żeby się w to bawić.

spróbuję matowania papierem 600 i 2000 na mokro - akurat takie mam

mkm - 18-10-2009, 22:57

Zajc3w napisał/a:

spróbuję matowania papierem 600 i 2000 na mokro - akurat takie mam

Moze sprobuj zmatowic "w paski". Powinno sie "zlac" z reflektorem. Zaklej cale "szklo" paskami z foli mysle, ze 2mm szerokosci bedzie ok i wtedy szlifuj od srodka. Moze wyjsc ciekawy efekt..., a "ramke" zeszlifowac bez paskow?
Jak zmatowisz cale to bedzie wygladac jak stary, wyblakly, spekany klosz.