To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - nie odpala na BP

chudy-88 - 18-10-2009, 13:31
Temat postu: nie odpala na BP
Witam wszystkich.

Kupilem pare dni mitsubishi galant 2.0 BP + LPG 88r. skladak w dowodzie ma ma wbite 95r.
Moj problem polega na tym ze niechce odpalic na BP a na LPG normalnie odpala.
Zbiornik paliwa byl pusty wlalem 5l paliwa i niechce odpalic pompe paliwowa slychac jak sie przekreci kluczyk i zapala sie kontrolki to slychac przez chwile takie wwww probuje odpalic i nic czego to moze byc przyczyna.Z gory dziekuje za odpowidz.

KaWu - 19-10-2009, 08:41

Pierwsze co to myślałem, że nie odppala na stacji benzynowej znanej marki :)

Na początek sprawdzenie czy pompa paliwa działa i jest podawana benzyna na wtryski. piszesz, że bak jeździł pusty. Obstawiam, że albo pompa albo wtryski benzynowe padły. 5L benzyny to i tak może być mało na pusynie w baku. Nie wiadomo co tam się porobilo jak jeździl pusty (woda, brud).

Artii - 02-11-2009, 09:57

KaWu napisał/a:
Na początek sprawdzenie czy pompa paliwa działa i jest podawana benzyna na wtryski

Jak to sprawdzić bo u mnie w C62 też są problemy z odpaleniem na PB, jak już odpali to go strasznie muli. Na LPG śmiga ok.

chudy-88 - 03-11-2009, 22:54

Już wiem dlaczego nie odpalał na BP zbiornik był wgnieciony i miał około 10 dziur.Jestem ciekawy czy po wymianie zbiornika będzie chodził na BP.
robertdg - 03-11-2009, 22:59

chudy-88, Jezeli tylko pompka pracuje to po wymianie raczej powinien chodzic, jezeli wtryskiwacze sie nie zapiekly, a paliwo poszlo w glebe, nie czules swadu gdy tankowales?
chudy-88 - 03-11-2009, 23:12

Dziś podłączyłem pompe pod prostownik i nie pracowała. A jak lałem benzynę to nic nie czułem bo byl dość mocny wiater i może dlatego.A jak z wtryskiwaczy odkręciłem przewód z gazu to z wtryskiwaczy poleciał dymek.Nie wiem dlaczego.Zbiornik mam wykręcony a butla z LPG mam pustą.
robertdg - 03-11-2009, 23:17

chudy-88 napisał/a:
Dziś podłączyłem pompe pod prostownik i nie pracowała. A jak lałem benzynę to nic nie czułem bo byl dość mocny wiater i może dlatego.A jak z wtryskiwaczy odkręciłem przewód z gazu to z wtryskiwaczy poleciał dymek.Nie wiem dlaczego.Zbiornik mam wykręcony a butla z LPG mam pustą.

No to sie pompka zatarla, jest do wymiany, polecial dymek bo zostala reszta gazu pomiedzy zaworem a wtryskiwaczami.

[ Dodano: 03-11-2009, 23:18 ]
Edit

Chwila dobrze sprawdziles te pompke?? bo w pierwszym poscie pisales ze pompka paliwa dziala!

chudy-88 - 03-11-2009, 23:25

Sprawdzałem wczoraj i to sie odzywał mieszalnik z LPG a nie pompa. A jak sprawdzić czy wtryskiwacze sie zatarły może pytanie jest głupie i banalne ale jestem początkujący.
robertdg - 03-11-2009, 23:40

chudy-88, masz dwa styki, podpinaz napiecie i powinien sie tloczek ruszyc, ale najlepiej zostaw je w spokoju, bo sa smarowane paliwem, jak za dlugo podasz napiecie mozesz je sfajczyc, tzn istnieje takie ryzyko, zobaczysz jak bedzie odpalal po zalozeniu nowego zbiornika i pompki paliwa. Zdaj z tego relacje
chudy-88 - 03-11-2009, 23:45

Mam taką nadzieje że jeszcze w tym tygodniu założę zbiornik z działającą pompa na pewno zdam relacje co wyszło.Tylko boje sie że nie odpali.Bo gdy ostatni był na chodzie to na przełączniku z gazu pokazywał pół zbiornika gazu.I nagle obroty zaczeły skakać z 300 na 700.Wyłączyłem silnik i chciałem zapalić ponownie a tu nic.