To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Planuje kupić Galanta

fieder - 19-10-2009, 09:09
Temat postu: Planuje kupić Galanta
Witam. Chcę kupić Galanta rok 1996 w wersji amerykańskiej automat. 2.4 automat benzyna z gazem. Jestem tu nowy i mam 2 pytania, na które chciałbym uzyskać odpowiedź. Czy starsza instalacja może mi spieprzyć przepływomierz ? Koszt około 4 tysiące bodajże ;/ i czy zna ktoś jakiś punkt sprzedaży używanych skrzyń żebym mogl kupic do niego bo wczesniejsza leży w bagażniku :) patrzyłem wszędzie w internecie i nie mogę znaleźć bardzo ciężko o to do 2.0 automatu odrazu można dostać 2.4 amerykańską niebardzo ;/ Proszę o pomoc :)
Owczar - 19-10-2009, 09:46

Jak widzisz, jeszcze auta nie kupiłeś, a już masz problemy z częściami. Instalacji starej generacji nie polecam, tak samo jak amerykańskiego gala....

Domyślam się, że cena atrakcyjna, ale nie bez powodu.

fieder - 19-10-2009, 09:54

Instalacja napewno do wymiany. Galant jest po wymianie zawieszenia i rozrządu, troszke pordzewiały ale swoje lata ma. Problem mam ze skrzynią automatyczną. Potrzebuje używanej w stanie do jazdy. Tylko gdzie moge taką dostać ? Fakt, faktem za te pieniądze nie wiem czy bym coś lepszego kupił ;) A jakie są wady amerykańskiego galanta?
KaWu - 19-10-2009, 10:55

fieder, napisał/a:
A jakie są wady amerykańskiego galanta?

dostępność części

Owczar - 19-10-2009, 10:57

Jeśli masz zadbany egzemplarz i wiesz co jest, tak jak ma agentmk, to możesz jeździć i jeździć, ale jak trafisz zajeżdżony egzemplarz to będziesz płakał i płacił za naprawy...
voytech - 19-10-2009, 12:52

Tam spytaj o skrzynię:
http://www.skrzynie.com.pl/

Kmer - 19-10-2009, 13:15

fieder, zapytaj tu
http://www.lekop.beep.pl/
albo tu
www.midparts.pl

może jak nie będą mieli to może Ci są w stanie naprawić taka skrzynie.

fieder a co jest z ta skrzynia co masz w bagażniku???jaką ma usterkę???

marcin4g - 30-10-2009, 00:32

Owczar napisał/a:
Jeśli masz zadbany egzemplarz i wiesz co jest, tak jak ma agentmk, to możesz jeździć i jeździć, ale jak trafisz zajeżdżony egzemplarz to będziesz płakał i płacił za naprawy...

Owczar dobrze mówi :) - swojego galanta mam od 1996 w Polsce i powiem tak ... w późnych latach 90' o dostępności do części do tej skrzyni nie było mowy ... wszystko import z usa i to jeszcze po sztuczne nadmuchanych cenach. Mojej skrzyni nic nie dolega i mam nadzieje ze tak pozostanę ... może dlatego że nikt w niej nie grzebał jeszcze ....

Wracając do tematu ....

Z tego co wiem, aktualnie kupienie skrzyni do tego modelu jest możliwie ale po STRASZNYCH cenach, pytane czy jest sens pakować się w takie koszty ? ? ?

Może lepiej pomyśleć o manualnej skrzyni ?, z mojej wiedzy wynika że przeróbka akurat tego automatu na manualna skrzynie jest TAŃSZYM rozwiązaniem niż kupowane "kota w worku"

buda niby ta sama ... ale stylistyczne bardziej podoba mi się amerykaniec :mrgreen: