To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Pulpit prawde Ci powie...

gulgulq - 20-10-2009, 07:43
Temat postu: Pulpit prawde Ci powie...
Pulpit prawdę Ci powie.... o Tobie.

Jak mawiają psycholodzy - Twój Pulpit jest wyznacznikiem Ciebie :) . Wiec śmiało Mitsumaniaki - pochwalcie się jak wygląda Wasz pulpit. Robić screnny i wrzucać :) .

Cytat:

Psycholog Donna Dawson przyjrzała się pulpitom użytkowników komputerów i stwierdziła, że na ich podstawie można wyciągać wnioski o osobie, do której maszyna należy. Pulpit to nasza przestrzeń osobista i dostarcza całkiem dokładnego opisu osobowości - mówi Dawson.

Dawson uważa, że np. pulpit z licznymi porozrzucanymi ikonami wskazuje na osobę nieuporządkowaną, która ma problemy ze skupieniem się na jednej czynności. Z kolei ikony równo ułożone po dwóch stronach monitora są charakterystyczne dla osób lubiących równowagę, opanowanych, zorganizowanych i nielubiących chaosu.

Gdy widzimy wiele ikon równo poukładanych na pulpicie możemy przypuszczać, że mamy do czynienia z kimś, kto lubi kontrolować sytuację, mieć wszystko pod ręką, ale jednocześnie jest nieco niezorganizowany.

Jeśli na tapecie mamy fotografie z życia osobistego, to wskazują one na to, co jest dla nas najważniejsze. Rodzice często mają fotografie dzieci, a miłośnicy podróży - zdjęcia z egzotycznych miejsc. Z kolei fotografie dokumentujące sukcesy właściciela to oznaka jego dużego ego. Wskazują też na kogoś, kto lubi rozkoszować się swoimi osiągnięciami.

Standardowa tapeta z małą liczbą ikon może zdradzać osobę, która chce swoją prywatność zatrzymać tylko dla siebie.

Żródło: http://kopalniawiedzy.pl/...owosc-6924.html

Anonymous - 20-10-2009, 15:11

Pulpit na moim lapku:

pawliku - 20-10-2009, 15:46

a to mój :)

Anonymous - 20-10-2009, 17:48

tomusn - 20-10-2009, 19:00

a jak ktoś ma tapeter i co 10 min inny obrazek?
akbi - 20-10-2009, 21:49

tomusn napisał/a:
a jak ktoś ma tapeter i co 10 min inny obrazek?

tzn że masz geny kameleona :lol: :P

Hubeeert - 20-10-2009, 23:24

Betka - 20-10-2009, 23:49

czyżby wszyscy byli uporządkowani ? na każdym obrazku, symetria z logiką :mrgreen:

* ja mam 3 ikony - kosz, skrót do dokumentów i plik, na którym w danej chwili pracuję 8)

gulgulq - 21-10-2009, 06:35

wychodzi na to że MItsumaniaki to uporządkowany naród :D

no to mój :)

Anonymous - 21-10-2009, 21:43

A oto mój z MiG-29 z Malborka :D

tomusn - 21-10-2009, 22:07

szpala85 - 21-10-2009, 22:22

u mnie dużo czerni :wink: po prostu nie razi tak w oczy :wink:

Marcin-Krak - 22-10-2009, 12:02

tomusn, nic mi do tego ale :
1. Kwiatki dla Ani
2. Obok ikona Magda jakby z numerem telefonu
3.Jest też i Alicja
4. A do tego wszystkiego dochodzi Marek i Jego kolorowanki - ładnie ładnie :mrgreen:
Zestaw prawie jak w Baśce Wilków :twisted: :wink:

Ja właśnie muszę się zabrać za porządek na pulpicie - bo zdjęcie z wakacyjnych wojaży z moją drugą połówką jest przesłonięte ikonami w ilości takiej, że ciężko znaleźć już wolne miejsce :roll: :mrgreen:

Anonymous - 22-10-2009, 13:53

no ja jestem juz po sprzataniu, zostało mi tylko 14GB na pulpicie, uff, co do tapet, to nie moge patrzec w te samo zdjecie codzienie :) ikonki sa urocze bo zawsze w innym miejsu :)

ps Hubeeert, musisz byc miszczem w colina !! :)

j-rules - 22-10-2009, 15:52

ostatnio na szczescie troche posprzatalem bo normalnie to byscie nie odgadneli co to za samochod ;)