To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Wyciągnięcie radia

rafcio_100 - 21-10-2009, 16:36
Temat postu: [CA1A 1.3] Wyciągnięcie radia
Witam, niby prosta czynność ale nie mogę się z nią uporać...
Wcześniej sąsiad zdjął mi radio, metodą hmm na rogach radia są takie "dziurki" i tam dawał druciki po czym radio dało się wyciągnąć. Robię identycznie i mi to nie wychodzi. Znacie może lepszy sposób lub co robię źle ?

Anonymous - 21-10-2009, 16:43

jakbyś napisał jakie radio to byłoby łatwiej pomóc...
Kleju - 21-10-2009, 16:45

Druciki powinny być w miare sztywne. Jak będziesz wkładał druciki w otwory, radio powinno lekko wyjeżdzać z półkieszeni.
Inna metoda. Odkręcić schowek pasażera i próbować wypchnąć całe radio.

Romano - 21-10-2009, 17:45

Ze sztywnego, grubego drutu zrób sobie dwie litery "U" i po włożeniu w otwory mocno dociśnij je. jeśli trafisz końcami drutów na blaszki odginające zatrzaski to radio powinno samo się troszke wysunąć i wtedy je wyjmiesz tak jak sąsiad. Z wypychaniem uważaj bo zapewne kieszeń montażowa na radio ma zagięte haczyki, które ją trzymają i możesz sobie nieźnie zdewastować konsolę.
Miroslaw1305 - 21-10-2009, 18:42

Romano ma rację .
londolut - 21-10-2009, 22:37

rafcio_100, weź szprychy rowerowe. Sprawdzone na kilku radiach.
krzychoo_soft - 08-11-2009, 20:42

londolut napisał/a:
rafcio_100, weź szprychy rowerowe. Sprawdzone na kilku radiach.

Jak już szprychy to od motoru :D "Fabryczne" wyciągaczki (w tym przypadku Blaupunkt-a) to drut 3mm wygięty w U i zakończony uchwytami, dokładnie tak to wygląda:

Inne wyciągaczki (fajny wyraz) tego typu, czasem są wygięte o kilka stopni. Wkładasz to ustrojstwo i samo łapie zatrzaski - poprostu ciągniesz i wyłazi razem z radiem...