To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - Czujnik prędkości (ten co jest w skrzyni biegów)

Fotograf - 22-10-2009, 09:39
Temat postu: Czujnik prędkości (ten co jest w skrzyni biegów)
Koledzy - mam nadzieję, że ktoś z Was będzie mógł mi pomóc...

Mam miśka z manualną skrzynią biegów, bez turbo 93...

Ostatnio wymieniałem skrzynie bo moja się rozsypała (padł 3 bieg oraz coś się posypało na wyjściach półosiek)...

Właśnie przy wyjściu półosiek jest ten czujnik prędkości i on również uległ uszkodzeniu...

Ja mam czujnik manualny czyli nie cyfrowy ale na "linkę"...

Na allegro nikt nie ma czegoś takiego a czytałem, że kilku z Was zajechało już swoją pierwszą skrzynię - to sugeruje, że w garażu gdzieś leży ta zajechana bo pewnie w miśku już inna śmiga...

No i taka prośba - odsprzedał by ktoś mi ten czujnik? Na razie jestem w kropce bo jeżdzę na czucie (nie widać ile się ma na liczniku) więc tylko czekać aż jakiś mandacik będzie...

POMOCY!

n3000 - 22-10-2009, 10:13

Witam, zadzwoń do tej firmy http://carusa.pl/mitsubishi.php kupiłem od nich sporo różnych części mają masę gratów do 3000gt.
Fotograf - 22-10-2009, 10:25

jak dobrze kumam to mają też taki login na allegro "carUSA" a do nich to już dzwoniłem...
na allegro chyba wszystkich obdzwoniłem i wszyscy mają ale ten model elektroniczny już...
ale dzięki n3000 za zainteresowanie...

lombard - 22-10-2009, 10:37

A od ECLIPSY 1 G będzie pasował??? Może jakieś foto wstaw będzie łatwiej szukać ::)
n3000 - 22-10-2009, 10:38

To spróbuj znaleźć od sigmy z silnikiem 6g72 może będzie pasować.
Anonymous - 23-10-2009, 06:13

Fotograf, ja będę miał coś takiego chodzi ci o cały ślimak z linka do prędkościomierza?????
A tak a propo Naprawiam skrzynie w miskach i skupuje stare nawet uszkodzone skrzynie biegów ma ktoś coś na zbyciu

Fotograf - 23-10-2009, 07:52

Witam kosior! O taką odpowiedz mi chodziło :)

Mi jest potrzebny tylko ten moduł który wchodzi do skrzyni...
potem do niego wsadza się linkę ale ja już linkę i dalsze rzeczy mam...

Czyli tylko ten moduł w którym jest to plastikowe, białe kółko zębate oraz trzpień z tą tuleją którą osadza się w obudowie skrzyni...

Co do mojej skrzyni to dopiero ją podmieniłem i będę chciał trochę pojeździć aby zobaczyć czy wszystko jest ok.

Napisz na pw ile chcesz za ten moduł - myślę że się dogadamy... :mrgreen:

lukasz12 - 24-10-2009, 13:14

n3000 napisał/a:
To spróbuj znaleźć od sigmy z silnikiem 6g72 może będzie pasować.

Sigma ma prędkościomierz napędzany linką. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale w 3000gt czujnik predkosciomierza jest na tym ślimaku i do prędkościomierza idzie już kabelek (od skrzyni) a nie linka?

n3000 - 24-10-2009, 13:39

sa modele w których idzie linka do prędkościomierza i są modele gdzie idzie kabelek.
Fotograf - 24-10-2009, 19:26

ją mam linke... Jestem teraz na weselu ale jak będę w domu to zrobię zdjęcia i dam tu...