3000GT/GTO Techniczne - Czujnik prędkości (ten co jest w skrzyni biegów)
Fotograf - 22-10-2009, 09:39 Temat postu: Czujnik prędkości (ten co jest w skrzyni biegów) Koledzy - mam nadzieję, że ktoś z Was będzie mógł mi pomóc...
Mam miśka z manualną skrzynią biegów, bez turbo 93...
Ostatnio wymieniałem skrzynie bo moja się rozsypała (padł 3 bieg oraz coś się posypało na wyjściach półosiek)...
Właśnie przy wyjściu półosiek jest ten czujnik prędkości i on również uległ uszkodzeniu...
Ja mam czujnik manualny czyli nie cyfrowy ale na "linkę"...
Na allegro nikt nie ma czegoś takiego a czytałem, że kilku z Was zajechało już swoją pierwszą skrzynię - to sugeruje, że w garażu gdzieś leży ta zajechana bo pewnie w miśku już inna śmiga...
No i taka prośba - odsprzedał by ktoś mi ten czujnik? Na razie jestem w kropce bo jeżdzę na czucie (nie widać ile się ma na liczniku) więc tylko czekać aż jakiś mandacik będzie...
POMOCY!
n3000 - 22-10-2009, 10:13
Witam, zadzwoń do tej firmy http://carusa.pl/mitsubishi.php kupiłem od nich sporo różnych części mają masę gratów do 3000gt.
Fotograf - 22-10-2009, 10:25
jak dobrze kumam to mają też taki login na allegro "carUSA" a do nich to już dzwoniłem...
na allegro chyba wszystkich obdzwoniłem i wszyscy mają ale ten model elektroniczny już...
ale dzięki n3000 za zainteresowanie...
lombard - 22-10-2009, 10:37
A od ECLIPSY 1 G będzie pasował??? Może jakieś foto wstaw będzie łatwiej szukać ::)
n3000 - 22-10-2009, 10:38
To spróbuj znaleźć od sigmy z silnikiem 6g72 może będzie pasować.
Anonymous - 23-10-2009, 06:13
Fotograf, ja będę miał coś takiego chodzi ci o cały ślimak z linka do prędkościomierza?????
A tak a propo Naprawiam skrzynie w miskach i skupuje stare nawet uszkodzone skrzynie biegów ma ktoś coś na zbyciu
Fotograf - 23-10-2009, 07:52
Witam kosior! O taką odpowiedz mi chodziło
Mi jest potrzebny tylko ten moduł który wchodzi do skrzyni...
potem do niego wsadza się linkę ale ja już linkę i dalsze rzeczy mam...
Czyli tylko ten moduł w którym jest to plastikowe, białe kółko zębate oraz trzpień z tą tuleją którą osadza się w obudowie skrzyni...
Co do mojej skrzyni to dopiero ją podmieniłem i będę chciał trochę pojeździć aby zobaczyć czy wszystko jest ok.
Napisz na pw ile chcesz za ten moduł - myślę że się dogadamy...
lukasz12 - 24-10-2009, 13:14
n3000 napisał/a: | To spróbuj znaleźć od sigmy z silnikiem 6g72 może będzie pasować. |
Sigma ma prędkościomierz napędzany linką. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale w 3000gt czujnik predkosciomierza jest na tym ślimaku i do prędkościomierza idzie już kabelek (od skrzyni) a nie linka?
n3000 - 24-10-2009, 13:39
sa modele w których idzie linka do prędkościomierza i są modele gdzie idzie kabelek.
Fotograf - 24-10-2009, 19:26
jÄ
mam linke... Jestem teraz na weselu ale jak bÄdÄ w domu to zrobiÄ zdjÄcia i dam tu...
|
|
|