Forum ogólne - Gruchot na parginku - problem
j-rules - 22-10-2009, 09:53 Temat postu: Gruchot na parginku - problem Witam.
Nakreśle szybko problem bez rozpisywania sie. Na moim osiedlu od kilku miesiecy stoi złom, który zajmuje, jakze cenne miejsce parkingowe (a miejsc jest zdecydowany deficyt i kazde jest na wage spokojniejszego snu). Auto jest nie wiadomo czyje, nikt z sasiedztwa nie ma pojecia, rejestracja nietutejsza, autem nikt nie jezdzi ani nic przy nim nie robi. Widac ze to wrak, połatany roznego koloru lakierami, przerdzewialy, wyglada fatalnie. Nie wiadomo kto go tu zostawil - ale miejsce parkingowe zajmuje jedno z lepszych ( i jedno z mi najblizszych ) Czy mozna gdzies sie ubiegac o zabranie tego problemu?
TESTER - 22-10-2009, 10:05
Obiło mi sie o uszy swego czasu, że włodarze miast czy dzielnic są do tego władni i mają na ten cel pieniądze. Musiał byś zapytać w wydziale komunikacji albo na policji bo z tego co wiem ona dostaje, między innymi, zlecenie ustalenia właściciela złomu.
gres - 22-10-2009, 10:17
nawet w kodeksie drogowym jest zapis który mówi o takich porzuconych autach że przechodzą na rzecz władz , ale musisz poszukać bo nie pamiętam szczegółów
Krzyzak - 22-10-2009, 10:46
poczytaj:
http://www.trojmiasto.pl/...p?id_news=34838
lombard - 22-10-2009, 11:00
Jak pod autem pojawi się plama starego oleju (ty oczywiście niewiesz kto go tam wylał ale plama wygląda tak że niby z tego wraka się sonczy) to działania władz są zdecydowanie szybsze:) W Koszalinie zadziałało 1 tel do straży miejskiej i problem rozwiązany bo zagrożenie dla środowiska przecież jest spore (ja niewiem kto wylał ten olej u mnie na parkingu ale zadzialało
cns80 - 22-10-2009, 11:34
Wypchnijcie go na środek jezdni i zadzwońcie na policję lub straż miejską że blokuje przejazd. Szybko zniknie.
harpagan - 22-10-2009, 11:36
Cytat: | Wypchnijcie go na środek jezdni i zadzwońcie na policję lub straż miejską że blokuje przejazd. Szybko zniknie. |
O tym samym pomyslalem
j-rules - 22-10-2009, 11:53
Cytat: | Wypchnijcie go na środek jezdni i zadzwońcie na policję lub straż miejską że blokuje przejazd. Szybko zniknie | Hamulec i bieg niestety trzymaja ale pomysl z olejem, nie powiem, inspirujacy. Dzieki
cns80 - 22-10-2009, 12:10
j-rules napisał/a: | Hamulec i bieg niestety trzymaja | No 6 chłopa to chyba go wyniesie ? To chyba nie Kamaz ?
Juiceman - 22-10-2009, 12:10
We Wrocku niestety to samo jest tyle ze tym "wrakiem jest mitasubishi"
Krzyzak - 22-10-2009, 13:20
j-rules napisał/a: | Hamulec i bieg niestety trzymaja |
to nic - kiedys jakies audi tarasowalo wjazd autobusu do marketu geant - wysiadlo 5 czy 6 chlopa i po kawaleczku przesuneli
j-rules - 22-10-2009, 13:51
Kamaz nie - Opel Combo. Pewnie ze da rade go wyniesc. Trzeba jakas akcje nocna
spown - 22-10-2009, 14:44
U mnie też taki stoi, tylko są kamery i przesunąć się nie da "bez śladów"
halbog - 22-10-2009, 20:50
U mnie na podwórku był podobny problem z maluchem. Rozwiązaniem była wizyta zbieraczy złomu. Po kawałku go w parę godzin wywieźli na wózku ręcznym
Pozdrawiam
Bogdan
j13mk - 22-10-2009, 22:37
Prawo o ruchu drogowym napisał/a: | Art. 50a.
1. Pojazd pozostawiony bez tablic rejestracyjnych lub pojazd, którego stan wskazuje na to, że nie jest używany, może zostać usunięty z drogi przez straż gminną lub Policję na koszt właściciela lub posiadacza.
2. Pojazd usunięty w trybie określonym w ust. 1, nieodebrany na wezwanie gminy przez uprawnioną osobę w terminie 6 miesięcy od dnia usunięcia, uznaje się za porzucony z zamiarem wyzbycia się. Pojazd ten przechodzi na własność gminy z mocy ustawy. ...itd. |
Pomysły z olejem i przesunięciem auta - OK, tylko co gdy jakaś babcia tzw. poduszkowiec zobaczy co sie dzieje z autem i wykręci 112.... zawsze istnieje ryzyko, że można wpaść i z błahej sprawy robi się czarna dziura. Ja skierowałbym się do SM lub na KMP/KPP, może masz jakiegoś znajomego wśród funkcjonariuszy/urzędnikach to by pomogli.
|
|
|