Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Manulna Klima >> Elektroniczna, Górne Ł
LostBoy - 26-10-2009, 10:22 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Manulna Klima >> Elektroniczna, Górne Ł Witam,
Mam Miska Carisme 1.8 GDI z 98 roku.
Mam Dwa Pytania:
Pierwsze posiadam manualną klimę (Ręczny Panel do sterowania nawiewami i dmuchawą z przyciskiem klima) czy poza kupieniem panelu od w pełni automatycznej klimy muszę dokonać jeszcze jakiś zmian ? Spotkałem się z opinią że wymienia się panele i sprawa z głowy.
Drugie pytanie, wysypały mi się łożyska w górnych mocowaniach amortyzatorów, nigdzie nie mogę tego dostać może ktoś wie od czego można zamienniki zastosować ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
ZEROSUPER - 26-10-2009, 10:59
AD 1
Pierwsze słysze że wystarczy tylko wymiana panelu.
AD 2
Zamienniki wysiadają po 10k km. Na allegro są do kupienia Sachsy albo ori. Tylko takie kupuj.
mlun - 26-10-2009, 16:17
Nie wystarczy wymiana panalu bo trzeba by jeszcze cięgna i silniczki do sterowania klapami nawiewów zamontować.
przemekx303 - 26-10-2009, 20:17
i jak się nie myle to jeszcze czujniki temp. w środku i na zewnątrz
saphire - 26-10-2009, 21:22
Generalnie masa roboty z wymianą stada bebechów. Się nie kalkuluje.
robertdg - 26-10-2009, 21:25
LostBoy, Musisz zakupic caly zestaw nadmuchu (koszt uzywanego ok 400zł z silniczkami) do tego panel sterujacy klima ok 300zł, do tego wiazka elektryczna w granicach 100zł plus przerobka
Łozyska skretne amortyzatora kupisz bez problemu chocby u Japaneze, cena za sztuke na jedna strone w granicach 100zł (oryginal lub jakosc oryginalu)
Raffil - 26-10-2009, 22:08
LostBoy napisał/a: | Drugie pytanie, wysypały mi się łożyska w górnych mocowaniach amortyzatorów, nigdzie nie mogę tego dostać może ktoś wie od czego można zamienniki zastosować ? |
Proponuję tylko oryginał tej części.. Tu masz info i kontakt do człowieka, u którego zasięgniesz informacji i ewentualnie kupisz..
Pozdrawiam
|
|
|