To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] szarpie przy 80 km/h

gogan1 - 26-10-2009, 15:01
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] szarpie przy 80 km/h
witam posiadam carisme w automacie 99 rok po lifcie i dzieje sie cos takiego ze przy predkosci okolo 80 km/h szarpie tak jakby sie dławił czymś jak dodaje albo puszcza gaz to nieszarpie jak komus sie dzialo cos takiego to prosze o pomoc pozdrawiam
Robson86 - 26-10-2009, 15:04

Moze do czyszczenia przepustnica :?: Kiedy ostatnio czysciles i na jakim paliwie jezdzisz :?:
Pozdroo

wazu - 26-10-2009, 19:11

Diagnoza jest prosta, aczkolwiek bolesna, pompa w.c. siada kolego :( . Chociaż być może jeszcze nie przywykłeś do GDI i nie wiesz , że w momencie przejścia na ubogą mieszankę (i odwrotnie) występuje lekka "dziura". Spróbuj zalać lepsze paliwo i sprawdź, czy nie będzie lepiej, jeżeli tak to nie masz się czym przejmować, tak jest w tym modelu
Robson86 - 26-10-2009, 19:14

Jedz do ASO i podepnij ja do kompa. Bedziesz wtedy duzo madrzejszy :!:
Pozdroo

saphire - 26-10-2009, 21:25

... nie do każdego tylko do dobrego ASO gdzie są kumaci mechanicy i w trakcje jazdy na MUT'cie się pobawią odczytami parametrów pracy silnika, ciśnień, czujników itp. a nie że tylko kody usterek odczytaja i skasują 150zł
gogan1 - 27-10-2009, 09:27

przepustnice wymieniałem 2 lata temu a w lipcu ja czyściłem i to raczej nie przepustnica filtr paliwa hmm wydaje mi się że jak to był on to wogóle niezależnie od predkości by sie coś działo a to akutak przy predkości około 80 km/s autko jeździ bez problemu nielatają obroty itp a jeżdze na zwykłym paliwie 95 spróbuje zalać coś lepszego może to pomoże