To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Opony

skorek - 27-10-2009, 20:38
Temat postu: [2.8 TD] Opony
Witajcie napiszcie jakie opony macie założone i jak się sprawują, czy zmieniacie opony na zimę itd.
altmarcin - 29-10-2009, 18:36

Ja cały rok używam Yokohama Geolandar 31x10,5. Ale na lodzie trzeba uważać - tak jak i na zimowych :)
badyl6 - 05-02-2010, 14:49

Ja mam szosówki Fuldy wymiaru nie pamiętam.Na zimowe nie zmieniam.Jeżdzę cały czas 4x4 .Czasami się lekko śliznę,szczególnie na zakręcie jak jadę za szybko.Pozatym nie narzekam.Wyjeżdżę te i zmieniam na następne.Pojarka II 2.8 97 rok long.
jabol66 - 05-02-2010, 16:19

Ja posiadam 33/13.5R15 Maxxis Mozilla (typowyMT) na zime zmieniać nie potrzeba. Jeżdżę na MT pierwszą zimę i słyszałem że MT się zle trzyma a tegfo zdania nie jestem (może szerokość taka i dla tego, kolega ma na pajerce I 30/9.5 MT-ka i na 2H to nawet nie ruszy przy lekkim śniegu) ja śliznąłem się tylko raz (całkowity lód) ale jak zapiąłem na 4h nie było problewmu żadnego. Słowem wiem że ten rozmiar kopie po podzespołach ale taka sprawność w terenie rekompensuje mi wszelkie uniedogodnienia.
Meloman - 06-02-2010, 07:13

Witam wszystkich MM,
Ja jesienią uzbroiłem auto w nowe BFG MT (31 x 10.5). Fakt, że tanie nie są, ale w trakcie obecnej, śnieżnej zimy okazało się, ze był to strzał w 10-kę. Głęboki, kopny śneg w terenie dziewiczym nie stresuje; przeciwnie frajdą jest 'przekopywanie się" przez zaspy. Koleżanka małżonka zostawił swoją osobówkę w garażu i jest zadowolona jak bąk z jazdy 4 x 4. Dotychczas pomogłem (holowanie) kilku samochodom, które utknęły w głębokim śniegu.
Problem mam z jakością paliwa (tankuję tylko na "dobrych" stacjach) - jazda w niskich temperaturach, ale to już temat na inny wątek...
Pozdrawiam