Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [SILNIK] Rezonujący wydech przy dodawaniu gazu
osiem - 29-10-2009, 17:42 Temat postu: [MSS 1.6] [SILNIK] Rezonujący wydech przy dodawaniu gazu Witam.
Mam pytanie odnośnie rezonującego wydechu. Tzn przy dodawaniu gazu na postoju tak około 2500 obr. z tyłu daje się słyszeć takie brzęczenie. Wudech raczej sprawa wrazenie przymocowanego. Nie lata, nie trzęsie się itd. W sumie to zauwazyłem to przypadkiem, więc może było tak wczesniej. Rzadko ddaje gazu na postoju. Martwić się tym?
mario mario - 29-10-2009, 19:35
I martwić się i nie. Ja miałem tak w golfie, okazało się, ze w ostatnim tłumiku blachy, które są w środku przerdzewiały i brzęczały, wyciągnąłem drutem, ale trzeba uważać aby otuliny filtryjącej nie naruszyć. A na początek wjedź na kanał i zlokalizuj dokładnie co to brzęczy, a dopiero potem podejmuj kroki. Pozdro.
rafalwiec - 09-11-2009, 21:02
Też tak miałem, po wjechaniu na kanał okazało się ze to blacha osłonowa nad tłumikiem zdaje się była podgięta i to tak brzęczało-wystarczyła łyżka do opon i nie brzęczy,przytrzymaj tłumik i niech ktoś gazu doda,będziesz wiedział czy to to.
|
|
|