To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - demotaż/wymiana żarówek tablicy rejestracyjnej... o co chodz

w_dobro - 30-10-2009, 17:06
Temat postu: demotaż/wymiana żarówek tablicy rejestracyjnej... o co chodz
Witam

Na wstępie zaznaczam że funkcji SZUKAJ użyłem i nie odnalazłem odpowiedzi

Jak wyjąc te lampki nie posiadając tego super narzędzia MMC Poland????
Nie będę jechał z żarówką do serwisu :o

robertdg - 30-10-2009, 17:12

w_dobro, uzyc precyzyjnego srubokrecika plaskiego, lampka jest na zatrzask, wkladasz srubokrecik delikatnie z lewej strony przesuwasz lampke delikatnie w prawo i wysuwasz jej lewa strone w dol, po czym lampka wychodzi cala i masz dostep do zarowki
w_dobro - 06-11-2009, 15:06

Kolego powiedz mi proszę do wnęki między plastik (szary na zdjęciu) a lamkę czy pomiedzy elementy lampki(czarne plastiki)

W A czy B... A jest dość szeroki .. tam wejdzie taki bolszy śrubokręt... lampka się nie przesuwa z prawo.....??????ani drgnie..

A tak na marginesie.. co za idiotyczne rozwiązanie...

cns80 - 06-11-2009, 15:15

Ja u siebie w MSS wymieniałem, ale przyznam się szczerze że nie pamiętam jak to było. Zajęło mi to 5 min. Trzeba to robić z wyczuciem i najlepiej w cieple żeby się plastiki nie połamały.
robertdg - 06-11-2009, 19:58

w_dobro, jak przyjrzysz sie dokladnie schematowi ktory podstawiles na poczatku w poscie i swojemu zdjeciu, to z latwoscia powinienes wydeukowac punkt "A", zrób tak jak pisze cns80, w cieplym miejscu, najlepiej zeby samochod byl nagrzany, czyli postal troche czasu w cieplym, gdyz te plastyki sa bardzo delikatne, jezeli nie bedzie to podatne na delikatne odchylanie srubokrecikiem, to nie rob nic na sile zeby nie polamal sie zatrzask.
Robisz tak jak pisalem wczesniej, wsuwasz srobokrecik, odchylasz delikatnie cala lampke w prawo i od strony wsunietego srubokreta powinna lampka wysunac sie w dol, oczywiscie jak troszke odejdzie w dol to wyciagnij srubokret a nastepnie delikatnie sobie pomagaj nim wyciagac lampke, zauwaz tak jak na rysunku, sprezynka zatrzaskowa CLAW B jest po prawej stronie, wiec jak juz troche opuscisz lampke w dol to przesun ja w lewo i powinna cala wyjsc bez problemu, odkrecasz oprawke, wymieniasz zarowke i montujesz swiatelko ;-)