Nasze Miśki - Moje GTO MR
Radamez - 31-10-2009, 05:14 Temat postu: Moje GTO MR Witam Wszystkich miłośników Mitsubishi!
Jestem pierwszy raz na tym forum i jest to także mój pierwszy post więc proszę moderatorów o wyrozumiałość Na początku wypadałoby się przedstawić siebie a także i auto więc tak: mam na imię Leszek mieszkam już od jakiegoś czasu w UK i tutaj też stałem się posiadaczem mojego pierwszego w życiu Mitsubishi. Jest to model GTO MR 3.0l Twin Turbo z 1995r (takie dane są w dowodzie a jeśli coś wygląda inaczej to mam nadzieję że mnie poinformujecie
Od sprzedawcy dowiedziałem się tyle że ten model wychodził tylko w Japonii nie ma ABS, kontroli trakcji, 4WS i Active Aero, dzięki czemu jest lżejszy o 200kg. Co do silnika to ponoć ma większą moc od zwykłego Twin Turbo o 60KM. Nie wiem do końca czy to prawda ale dostałem raport z Sumiyaka Garage ( chyba jedyny w UK garaż zajmujący się tylko modelem GTO) który to potwierdza. Z przerobek to na pewno wydech 4w1 HKS i filtr powietrza HKS.
Poniżej kilka zdjęć mojego auta, mam nadzieję że spodoba się Wam równie jak mi. Dodam że posiadam go od tygodnia i cały czas 'odkrywam'. Z przyjemnością posłucham co Wy o nim myślicie.
Środek trochę zapuszczony będzie trzeba doprowadzić do porządku.
Na koniec małe pytanko, czy ktoś z Was zna jakąś stronkę gdzie można rozkodować vin? Byłbym wdzięcznyza info na ten temat.
Pozdrawiam
Juiceman - 31-10-2009, 08:57 Temat postu: Re: Moje GTO MR
Radamez napisał/a: |
Na koniec małe pytanko, czy ktoś z Was zna jakąś stronkę gdzie można rozkodować vin? Byłbym wdzięcznyza info na ten temat.
Pozdrawiam |
Siema , Auto zajebiaszcze, cudne i śliczne co do informacji o nim to GRO maniaków na pewno się wypowie
Co do stronki z VIN'em to na pewno może być http://detali.ru/ (jedna z podstawowych stronek)
Radamez - 31-10-2009, 09:08
Dzięki i za opinie i za linka do stronki
szpala85 - 31-10-2009, 15:04
kolego zazdroszczę ci tych dwóch turbinek w silniku
Hugo - 31-10-2009, 17:59
Ale bryka. Szacunek!
mitsu_pl - 31-10-2009, 18:12
ech... przydałoby mi się takie serducho... Gdzie parkujesz... ?
Super autko...
robertdg - 31-10-2009, 18:54
Piękna bryczka zycze zadowolenia z jazdy
Marino - 31-10-2009, 19:20
Piękne autko, gratulacje
macieekg - 31-10-2009, 19:33
Nie no super fura. Nawet nie wiedziałem ,że istnieje taki model.
3.0 biturbo w odelżonej wersji pewnie fajnie jeździ
Gratulacje.
Jogurt - 31-10-2009, 22:37
insurance group: 20 ?? ale co tam fura jest tego warta
jkrzysztof80 - 31-10-2009, 22:53
Radamez, skąd jesteś? Chętnie zobaczyłbym twojego miśka
Silnik ma bardzo podobny do mojego, tyle że mój ma 500cm mniej
Życze przyjemności z jazdy
Wszyc - 31-10-2009, 23:19
macieekg napisał/a: | Nie no super fura. Nawet nie wiedziałem ,że istnieje taki model.
3.0 biturbo w odelżonej wersji pewnie fajnie jeździ
Gratulacje. |
Biturbo to dwie turbiny jedna załącza sie przy niższych obrotach a druga na wyższych gdzie mniejsza nie ma siły pompować już a w GTO jest TwinTurbo czyli dwie turbiny pompujące razem w tym samym czasie to dwa różne rozwiązania tak dla sprostowania
Krzys - 01-11-2009, 10:38
Furacz fajny,pozazdroscic... i tak z ciekawosci,ten klocek drewniany(chyba)na aku to w opcji czy z standardzie??? (taki zarcik )
Radamez - 01-11-2009, 22:31
Dzieki wszystkim za komentarze
Krzys napisał/a: | tak z ciekawosci,ten klocek drewniany(chyba)na aku to w opcji czy z standardzie??? (taki zarcik ) |
Klocuszek jest w opcji Po prostu poprzednia właścicielka kupiła ako o mniejszych rozmiarach i powstałą przestrzeń postanowiła wypełnić klockiem Oczywiście niedługo się go pozbędę spod maski.
Kolega Wszyc ma rację co do turbin w GTO i muszę przyznać że ciąg to auto ma fajny
Co do np. insurance to nie jest tak źle płacę 505 funa na rok a jeszcze jak zniżki z Polski doślę to będzie 60% mniej więc tragedii nie ma
jkrzysztof80 jestem z South West rejonu, do Midlands kawałek drogi jest ale jak będę tam kiedyś śmigał to się odezwę
Pozdrawiam wszystkich
robertdg - 01-11-2009, 22:49
Radamez, proponuje przeniesc pod akumulator ten klocek, wtedy nie bedzie sie rzucal w oczy
Żartowałem
Trzeba przyznac ze jak na takie auto Insurance bez znizek nie jest drogie, podejrzewam ze w PL byloby podobnie, ozywiscie napewno tych pare stów taniej, ale jak na UK nie ma tragedii
|
|
|