[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] Jakie dodatki dostaliście z salonu?
MKB - 31-10-2009, 19:08 Temat postu: [CY3A 1.8] Jakie dodatki dostaliście z salonu? Zamierzam wkrótce zdecydować się na zakup Lancera 1.8 INVITE, ale pod warunkiem, że w salonie dostanę coś "extra" (taki mam charakter, że muszę coś wytargować). W związku z tym przejrzałem katalog akcesoriów i jest tam sporo rzeczy które podobają mi się
Moja lista wygląda tak: Listwy boczne zewn 1000, Nakładki na klamki chrom 700, Lusterka chrom 500, uchwyt na tel 250, dywaniki gumowe 250, osłony p/słoneczne tył 250 i listwy progowe wewn. 450zł.
Co o tym sądzicie nie jestem zbyt pazerny, a może coś jeszcze dorzucić? Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie, co Wam udało się wytargować ??
P.S. Jako, że to mój pierwszy post, to witam i pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków (mam nadzieję, że dołączę do was nie tylko na forum:)
mazin - 31-10-2009, 19:11 Temat postu: Re: Jakie dodatki dostaliście z salonu?
MKB napisał/a: | Zamierzam wkrótce zdecydować się na zakup Lancera 1.8 INVITE, ale pod warunkiem, że w salonie dostanę coś "extra" (taki mam charakter, że muszę coś wytargować). W związku z tym przejrzałem katalog akcesoriów i jest tam sporo rzeczy które podobają mi się
Moja lista wygląda tak: Listwy boczne zewn 1000, Nakładki na klamki chrom 700, Lusterka chrom 500, uchwyt na tel 250, dywaniki gumowe 250, osłony p/słoneczne tył 250 i listwy progowe wewn. 450zł.
Co o tym sądzicie nie jestem zbyt pazerny, a może coś jeszcze dorzucić? Jakie są Wasze doświadczenia w tym zakresie, co Wam udało się wytargować ??
P.S. Jako, że to mój pierwszy post, to witam i pozdrawiam wszystkich MitsuManiaków (mam nadzieję, że dołączę do was nie tylko na forum:) |
Ja dostałem zimówki, dywaniki, chlapacze i montaż listew (które sam przywiozłem do nich) i w gratisie - dwie wymiany ECU-ETACS ))
MKB - 31-10-2009, 19:20
całkiem nieźle, ale zimówek w moim salonie chyba nie oferują (a wziął bym to), ale interesuje mnie cóż to jest: "dwie wymiany ECU-ETACS"??
mazin - 31-10-2009, 19:30
MKB napisał/a: | całkiem nieźle, ale zimówek w moim salonie chyba nie oferują (a wziął bym to), ale interesuje mnie cóż to jest: "dwie wymiany ECU-ETACS"?? |
Komputer sterujący połową samochodu - pierwszy zdechł po 46 kilometrach, drugi, czyli ten nowy, który wymienili, okazał się wadliwy zaraz po wymianie. W tłumaczenie salonu, że to wada fabryczna nie wierzę, jak sądzę, spitolili coś przy montażu alarmu, ale oczywiście nie przyznali się. Cała zabawa trwała dwa miesiące, bo miesiąc mniej więcej trwa sprowadzenie takiej części z Japonii. W tak zwanym międzyczasie jeździłem na takim wyjętym z innego.
ohayo - 31-10-2009, 19:32
My dostaliśmy autoalarm, czujniki parkowania, dywaniki, kuweta bagażnika, 10% zniżki na serwis, 15% na części i akcesoria, no i przy odbiorze samochodu czapeczkę z logiem Mitsu.
ale to za sprawą mojej kobietki, bo ja bym może dostał... kawę z automatu przy moich zdolnościach targowania się.
mazin - 31-10-2009, 19:33
MKB napisał/a: | całkiem nieźle, ale zimówek w moim salonie chyba nie oferują (a wziął bym to), ale interesuje mnie cóż to jest: "dwie wymiany ECU-ETACS"?? |
I jeszcze jedno - targuj co się da, ale i dywaniki i kuwetę do bagażnika, listwy boczne czy nakładki na progi - wszystko to kupisz na allegro po 100-120 zeta, w salonie nie warto przepłacać (jeśli nie chcą dać jako gratisu).
Luk - 31-10-2009, 20:34
MKB, Targując się pamiętaj o cenach elementów poza ASO!
I tak:
MKB napisał/a: | Nakładki na klamki chrom 700, Lusterka chrom 500 |
na allegro nakładki na klamki ok. 200 zł (teraz nie widzę, ale były), na lusterka 250.
MKB napisał/a: | listwy progowe wewn. 450zł |
na allegro kupiłem sam za 120 zł...
To samo z czujnikami cofania: w ASO chyba 800 zł, a montują te same co na allegro (do 100 zł). Sam montaż własnych czujników w ASO 200 zł. Czyli razem 300
Oczywiście jak wytargujesz, to dobrze, ale pamiętaj, ze wytargowałeś nie np. za 3000zł, a za 1000
Roberto_ - 31-10-2009, 21:32
mnie dorzucili listwy progowe i dywaniki i oczywiście alarm , za czujniki cofania dopłaciłem 300 bez wyświetlacza tylko piszczą
Luk - 31-10-2009, 21:45
Mi dorzucili lakier metaliczny w cenie.
A co do czujników przednich, to ostatnio zmieniłem zdanie W czwartek cofałem skręcając i patrząc do tyłu i... stłukłem przednim zderzakiem lampę znajomemu w przyczepie A sam pisałem niedawno "po co ci przednie czujniki!"
domingo1971 - 02-11-2009, 10:01 Temat postu: Re: Jakie dodatki dostaliście z salonu? witam, ja dostałem dywaniki welurowe, komplet śrub zabezpieczających na koła, aluminiowe listwy na progi http://www.fotosik.pl/pok...5b36b441c7.html , i listwy "karbonowe" na słupki http://www.fotosik.pl/pok...b582036773.html , te ostatnie są do wymiany bo pod każdym jest pęcherz powietrza
Mac_Man1 - 02-11-2009, 11:13
Autoalarm (chociaż nie wiem dlaczego jest to bonus - pewnie wszystkie są w niego wyposażone ), dywaniki gumowe i opony zimowe
jaru23 - 02-11-2009, 11:56
Moja żona wytargowała alarm, chlapacze, dywaniki i chyba coś jeszcze, ale było ciężko, w sumie wyposażenie za około 1800 po cenach salonowych. No i standardowy rabat 7000 bez targowania.
Mac_Man1 - 02-11-2009, 12:33
jaru23 napisał/a: | Moja żona wytargowała alarm, chlapacze, dywaniki i chyba coś jeszcze, ale było ciężko, w sumie wyposażenie za około 1800 po cenach salonowych. No i standardowy rabat 7000 bez targowania. |
A ja nie wpadłem na to, żeby kwestię "targowania się" powierzyć żonie
MARIO 100 - 02-11-2009, 19:41
No ja dostalem nakladki na przedni zderzak,duzy spojler na tyl i znalezli mi kupca na wczesniejszy woz,a dywaniki,alarm,brelok do kluczy to juz standard oferoja bez pytania.
jaca71 - 03-11-2009, 13:40
domingo1971 napisał/a: | ja dostałem dywaniki welurowe |
Dlaczego nieoryginalne?
|
|
|