To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRONIKA Dorobienie kluczyka z immobiliserem

Anonymous - 02-09-2006, 16:03
Temat postu: [MSS ALL] ELEKTRONIKA Dorobienie kluczyka z immobiliserem
Witam,czy ktoś z posiadaczy MSS wie czy model Family z 2001 roku ma imobilaizer w kluczyku, kolega kupił niedawno sprowadzonego z Włoch MSS 1,6 i ma do niego tylko jeden kluczyk. Chcielibyśmy dorobić zapasowy , ale nie wiemy czy ma on fabryczny imobilaizer czy też nie.
Jeśli jednak ma to co potrzeba dla serwisu ,żeby dorobić nowy kluczyk.
I jeszcze jedno pytanie, czy ma ktoś instrukcję obsługi MSS po polsku, ponieważ posiadamy tylko po włosku, a kolega chciałby trochę poczytać .
Chętnie bym skserował takową,pokryjemy koszty przesyłki, chyba że ktoś ma w wersji elektroncznej.
Pozdrowienia dla wszystkich fanów Mitsubishi

Anonymous - 03-09-2006, 02:24

jak pojdziesz tam gdzie dorabiaja kluczyki to odrazu powiedza czy ma immobiliser czy nie, nawet jak ma to i tak dorobia
AniołekM - 03-09-2006, 11:22

Co do instrukcji to widziałemna allegoro - można spokonie sobie kupić oryginały chodzą.
Anonymous - 17-03-2007, 23:32

Ja mam model family z 2001 roku, mam immobilizer i mialem podobny problem z dorobieniem klucza. Niestety nie znalazlem nikogo kto potrafilby zakodowac immo - jedynie ASO
Adaho_krak - 18-03-2007, 14:30

bonio, na 100% masz IMO i teraz już powinieneś dorobić w dobrym punkcie z kluczykami w Krakowie powiem Ci gdzie, ale u Ciebie musisz poszukać

krzych, akurat trafiłeś na zły moment teraz nie ma już problemu z tym autkiem tak jak Ci napisałem na PW

Anonymous - 19-03-2007, 15:55

Koszt dorobienia kluczyka około 300 zł. W punkcie dorabiania kluczy w aso nie wiem
Anonymous - 19-03-2007, 19:25

Potwierdzam,mnie dzisiaj gość za dorobienia kluczyka też zaśpiewał 300 zł.
Adaho_krak - 19-03-2007, 21:09

W moim punkcie 270 i dla MM zniżka :) czyli myśle że za 240 by poszło :)
mkzibi - 09-11-2009, 10:35

Adaho_krak napisał/a:
W moim punkcie 270 i dla MM zniżka :) czyli myśle że za 240 by poszło :)

A czy w 1.3 GLX z roku 1999 będę miał immo? Bo mi nie odpala i nie wiem czy immo nie padł czy szukać w elektryce?

Anonymous - 10-11-2009, 22:16

krzych napisał/a:
Ja mam model family z 2001 roku, mam immobilizer i mialem podobny problem z dorobieniem klucza. Niestety nie znalazlem nikogo kto potrafilby zakodowac immo - jedynie ASO

ja też mam family z 2001 - w tamtym roku można było dorobic tylko w ASO a i to miesiąc czekania - aktualnie od ręki ( 1-2 godziny ) tylko trzeba autko podstawić - koszt od 250 - 300zl - pozdro

Adaho_krak - 10-11-2009, 23:58

Cytat:
A czy w 1.3 GLX z roku 1999 będę miał immo? Bo mi nie odpala i nie wiem czy immo nie padł czy szukać w elektryce?

Na 100% ma immo.

mkzibi - 11-11-2009, 10:17

Adaho_krak napisał/a:
Cytat:

Na 100% ma immo.

A czy można jakoś obejść te immo żeby w ogóle odpalić samochód? Nie mogę odpalić więc jak mam jechać do ASO. Z powodu głupiego kluczyka który bez powodu się rozprogramował będę musiał holować auto do ASO? Zaczyna mi się to nie podobać. Zaczynam żałować że kopiłem tą markę. Jak bym maił VW to za grosze mogę sobie dorobić sam klucz z immo a tu same kłopoty. Moze się myle?

Adaho_krak - 11-11-2009, 11:44

mkzibi napisał/a:
głupiego kluczyka który bez powodu się rozprogramował

Kluczyk raczej się nie rozprogramował, praktycznie niemozliwe.
mkzibi napisał/a:
Jak bym maił VW to za grosze mogę sobie dorobić sam klucz z immo

Cena klucza do VW niczym się nie różni od ceny klucza do MSS. Poztym VW pewnie już by CI dawno uprowadzili :D
mkzibi napisał/a:
będę musiał holować auto do ASO?

Nie musisz jechać do ASO. Zapytaj na swoim regionalnym forum o dobrego elektryka, elektronika, powinien poradzić sobie bez problemu.