To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - new look of my car

Chooper - 02-09-2006, 18:12
Temat postu: new look of my car
Jak zapewne większość na zlocie widziała, miałem z przodu niekompletny samochód. Kilka osób wyraźnie to intrygowało i już wiedzą dlaczego, resztęzamieszcza poniżej nieststy w kiepskiej jakości bo z komórczaka:

pacjent przed którego poddano operacji:

tu nowy organ z dawcy nieboszczyka już po usunięciu zbędnych tkanek:

pierwsze przymiarki (jak widać bardzo krzywo):

międzyczasie peknięcie zderzaka okazało się zbyt szpetne...diagnoza....WYLECZYĆ!!!

w tym czasie przyszła kolej na maty, szpachle i inne medykamenty, tak, że po kilku operacjach nowy organ wygladał tak:

dalej to już misja dr. lakiernika bo dr. kierownik pojechał na zlot do Supraśla (BTW. element był gotowy w czwartek wieczorem, ale nie byuo czasu na montarz)

a dziś pacjent po przeszczepie pierwszy raz wyjechał na spacer:

rodzi się tylko jeszcze jedno pytanie...czy ozdabiać pacjenta nową biżuterią na przeszczepionym organie???

jak myślicie ?

Anonymous - 02-09-2006, 18:38

ten znaczek wyglada komicznie, a atrapka oklepana :D :wink:
Chooper - 02-09-2006, 18:53

arturro napisał/a:
ten znaczek wyglada komicznie, a atrapka oklepana :D :wink:

Twój głos sie nie liczy, bo sie nie znasz :P :lol: :wink:

BTW, czy przycisk "edytuj" i "cytuj" musza być obok siebie ?????

BUBU - 02-09-2006, 22:16

No cóz wygląda jak made in Czernobyl,może jakbyś zapodał halogeniki do atrapki to zaczął by mieć wygląd. :mrgreen: :mrgreen: 8)

Pozdrowienia

Rafal_Szczecin - 02-09-2006, 22:38

hmm
Dawid albo mi sie wydaje, albo ten Twoj lakiernik nie zbyt sie spisal ... :?
albo mi sie wydaje, albo kolor grilla znacznie rozni sie od calego koloro cari (pewno gosc wzial tylko nr lakieru a zapomnial, ze color cari przez te lata troszke wyplowial :mrgreen: )

z tym znaczkiem, to wez sobie lepiej do kluczy przypnij, niz masz na grilla dawac :P

wlogule to najbardziej ten grill mi sie podobal przed pomalowaniem :mrgreen: i jakos mam wrazenie, jak bym go juz GDZIES (u kogos ;) ) widzial :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

edit : aha wogule to na Twoim miejscu pojechal bym na stacje CPN'nu zalal do karnistra z 5 litrow, potem pojechal na dzialke, polal ta benzyna tego szrota i go podpalil , bo chyba tylko do tego sie nadaje :mrgreen: :twisted:

Chooper - 03-09-2006, 11:46

w ryj dać mogę dać :!: :!: :!: :!: :!:

Kolor dobierany był nie tylko na podstawie kodu z tabliczki, ale jako "wzornik" pojechała stara atrapka, i faktycznie nieznacznie się rózni, bo auto jest do polerowania.

Wkład do atrapy na foto jest taki czarny, bo to jest drobnooczkowy plaster miodu, i tak sie na foto zlało.

Rafi, grill jest z nieboszczyka niewiadomego pochodzenia.

Co do halogenków, to takowych tam nie będzie, bo są w zderzaku, ale może znajdą się dwie lampki w kolorach RED & BLUE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - 03-09-2006, 12:27

Wyglada to nie tyle ze komicznie co tragicznie.Moze lepiej wroc do serii.Pozdrawiam
stanik - 03-09-2006, 13:23

a ja mam pytanie. Jak ta oryginalna atrape zdemontowac? Bo od góry sa trzy plastikowe "kolki z gwozdziami" i gora juz nie trzyma. A od spodu jest to przykrecone chyba trzema srubami z kwadratowymi nakretkami do zderzaka, których nie mogę ruszyć. A nie bardzo chcę demontować zdrerzak. A może tych trzech śrubek od spodu nie trzeba odkręcać, żeby tą atrapę zdjąć? Chciałem u siebie wyjąc reflektory i wyczyscić je trochę w środku, ale niestety najpierw trzeba wyjac tą atrapke...
Pozdrawiam

Chooper - 03-09-2006, 13:47

żeby zdemontować atrapę, trzeba zdjąć zderzak, bo atrapa od spodu ma takie zakrzywienie w literę "C" w które wchodzi krawędź zderzaka i na to dopiero przychodzi kolejny kołnierz z belki zderzaka który ma otwory ze śrubami jak słusznie zauważyłeś którymi to śrubami ściska się atrapę i zderzak aby się nie ruszały i nie wysuwały. Te śruby odkręca się od dołu, tylko, bo te kwadratowe nakrętki są na stałe przyspawane do belki zderzaka. POnadto belki zderzaka nawet nie odchyli się, aby rozszczepić atrapę i zderzak, bo jest ona dodatkowo przykręcona jeszcze do zderzaka w okolicach wnęk na halogeny.
stanik - 03-09-2006, 15:08

czyli demontaz i czyszczenie lamp na razie sobie odpuszcze, bo za duzo z tym zabawy a nie mam tyle czasu.
Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

tomusn - 03-09-2006, 22:04

Chooper, zainspirowałeś mnie do pewnej zmiany, czy raczej próby, mam grilla zapasowego i chciałbym do pomalowac na czarny mat, a potem na przód srebrny znaczek, tylko czy da się...
cari mi się podoba

raddex - 04-09-2006, 00:32

Nie wygląda tak źle :) , kojarzy mi się jak uśmiechnięty samochodzik z bajki "Auta" :mrgreen:
Robson86 - 04-09-2006, 09:29

Całkiem , całkiem- fajnie wygląda :!:
PS ale czy próbowałeś z czerwonym znaczkiem???
Pozdroo

Krzyzak - 04-09-2006, 13:10

raddex napisał/a:
Nie wygląda tak źle :) , kojarzy mi się jak uśmiechnięty samochodzik z bajki "Auta" :mrgreen:

no właśnie - mi też

Anonymous - 05-09-2006, 12:00

Hmm sam nie wiem, muszę na "żywca" zobaczyć. abo lepiej na "tyskie".
"Auta" widziałem i popieram - jak z bajki wyjęty. Czyli Chooper masz teraz bajeczne autko :) z otwartymi usteczkami i z dużą diamentową muszką na ząbkach..
ps.
powiedz ile i kto Ci płaci żebyś takim jeździł? :lol:
nie wiesz, że arturro już dawno by swojego sprzedał, ale każdy mu mówi "ale opuść Pan troche co bym se te ramke zmienił" no i się buja z bryką bo nie opuszcza :lol: