[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Nie chce zapalić - pomocy
prv87 - 01-11-2009, 21:03 Temat postu: [CJ1A 1.3] Nie chce zapalić - pomocy Siema otóż chłopaki jest sprawa, potrzebuje pomocy z diagnoza przyczyny
Zaczeło sie gdy zrobiło sie chłodniej na dworzu, odpalał colt normalnie ale dusił sie jakby, dawałem mu gazu a nie chciał jechać zbytnio albo szarpał, po nagrzaniu silnika problem ustępował i wszytsko wracało do normy. Az do dnia kiedy po przejechaniu 300m odmówił podczas jazdy przestał reagować na dodawanie gazu, a po zjechaniu na pobocze zgasł, potem jeszcze na chwile odpalał ale po chwili gasł. Po paru godzinach próbowałem ponownie go odpalić ale wtedy juz nie dało rady. Wykreciłem i wyczysciłem swiecie i iskra jest ale nie odpala i tak. Sprawdzili¶my czy podaje paliwo, okazała sie ze jest ok. Auto kręci ale odpalić nie chce. Co waszym zdaniem moze byc przyczyn±?? Na pych tez nie idzie go odpalić
Jakby ktos miał jakis pomysł co to moze byc i jak sprawdzić czy to jest usterka to prosze o jakies sugestie. pzdr
Maretzky85 - 01-11-2009, 21:19
Może czujnik temperatury ?
A check engine się ¶wieci ?
prv87 - 01-11-2009, 21:43
a gdzie ten czujnik sie znajduje ??i czy idzie jakos sprawdzic czy to on.
A check engine nie pali się z tego co pamietam
Maretzky85 - 01-11-2009, 22:09
CE nie pali się w ogóle ? Z tego co wiem powinien się palić po przekręceniu kluczyka i gasn±ć po jakim¶ czasie.
prv87 - 02-11-2009, 17:43
byłem teraz po pracy jeszcze sprawdzic to lampka CE sie zapala standardowo i gasnie po chwili, pali sie za to lapmka akumulatora (pewnie pada powoli) i oleju ale to nie wiem dlaczego.
Hugo - 02-11-2009, 21:24
prv87 napisał/a: | pali sie za to lapmka akumulatora (pewnie pada powoli) i oleju ale to nie wiem dlaczego. | Zawsze sie zapalaja po wlaczeniu zaplonu, zanim odpalisz silnik.
hudy1983 - 04-11-2009, 12:16
Znajomy miał podobne objawy jak mu zamarzł płyn (a raczej woda) w chłodnicy. Nie wiecz czy to to ale można sprawdzić.
|
|
|