To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - kable

Anonymous - 03-09-2006, 09:29
Temat postu: kable
Witam,czy do lancera 4G15 12V 90 r. sa kable NGK made in Japan,bo z katalogu firmy NGK nie ma takiego modelu?Pytam sie bo w aucie ostatnio skacza mi obroty na luzie i sie dusi,uslyszalem ze podobno silniczek krokowy padl,ale ostatniego wieczoru ewidentnie widzialem ze kable maja przebicie.Zaznacze jeszcze ze duszenie i skoki obrotow sa tylko na benzynie,na LPG ok.Czy przyczyna tego sa jednak zwalone juz kable??Felerne kable sa firmy SEIWA.Prosze o pomoc
Anonymous - 03-09-2006, 14:00

Dokładnie Seiwa dają na pierwszy montaż antomiast to raczej niejest wina kbli bo przy gazie kable maja znacznie większe znaczenie niż przy benzynie także jeśli buy to była wina kabli to na gazie jeździł by jeszcze gorzej. Moim zdaniem winą może być zabrudzona przepustnica lub tak jak napisałeś zepsuty silniczek krokowy
josie - 03-09-2006, 17:18

smosen napisał/a:
ewidentnie widzialem ze kable maja przebicie

Jurop napisał/a:
Moim zdaniem winą może być zabrudzona przepustnica lub tak jak napisałeś zepsuty silniczek krokowy

:roll:

Jak kable mają przebicie znaczy że są do wymiany, ewentualnie świece są już zużyte i iskra szuka sobie łatwiejszej drogi.

Anonymous - 03-09-2006, 21:09

Na kablach Seiwa i swiecach NGK mam zrobione 12 tkm,a te kable to szajs jak juz maja przebicia i "cykaja",dlatego chcialbym kupic kable made in Japan NGK,u mnie nie dostane takich,napisalem do Japaneze i cisza.Oprocz tego przepustnica jest czysta oraz sprobuje wyregulowac w najblizszych dniach obroty,bo sa za niskie na benzynie po wyczyszczeniu niby silniczka krokowego przez mechanika.Auto po nagrzaniu nie szarpie ani sie nie dusi na benzynie,jedynie jak jest zimny to wystepuje ten objaw.
josie - 03-09-2006, 21:24

smosen napisał/a:
Na kablach Seiwa i swiecach NGK mam zrobione 12 tkm,a te kable to szajs jak juz maja przebicia i "cykaja"

NGK Made in Japan czy France?
Nie zdarzyło Ci się ściągając przewód ze świecy wysunąć złączkę z kabla, tak że trzeba było ponownie zarabiać?

Anonymous - 03-09-2006, 21:44

swiece japonskie,a kabli nie sciagalem wogole.
tomusn - 03-09-2006, 21:55

a ja mam ori kable (nie zmieniane od 15 eee... 16 lat) i dają radę
Anonymous - 06-09-2006, 16:59

Witam ponownie,wczoraj wyczyscilem zawor PCV benzyna i po zalozeniu duszenie zniknelo a dzis wyregulowalem obroty,wszystko ze strony Krzyzaka,obroty jalowe idealne bez zadego falowania i duszenia.Wiec wydaje mi sie ze silniczek krokowy w porzadku,poniewaz krecac kierownica na postoju pompa wspomagania ladnie podnosi obroty i je opusza.wiec zobaczymy w miare jezdzenia,w kazdym badz razie dzis auto po odpaleniu ladnie pracowalo na luzie,a w ostatnim czasie tak nie bylo,wiec przyczyna byl prawdopodobnie PCV.Pohjezdzimy zobaczymy,dziekuje,a kable i tak wymienie.