To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - Prośba o uwagi - Space Star

oldfox - 05-11-2009, 10:09
Temat postu: Prośba o uwagi - Space Star
Witam,

ostatnio na aukcji pojawiła się taka oferta:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10476858

Choć zdjęcia nie są najlepsze może komuś uda się "przyczepić" do czegoś. Coś tutaj Waszym zdaniem jest nie tak? Warto się interesować tą aukcją?

To co ja wstępnie zauwazyłem to na 7 zdjęciu (widok na przednie siedzenia) mocowanie tylnych drzwi jest pomalowane - czy może to świadczyć o tym iż smochód nie jest bezwypadkowy i był malowany? Druga rzecz to dziwnie wyglądająca szczelina między spodem klapy bagażnika a zderzakiem.

Na co zwrócić szczególną uwagę oglądając auto?

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi/sugestie.

Paweł

drtymf - 05-11-2009, 10:29

Opis baardzo nieprecyzyjny:
- nie ma japońskiego silnika :)
- nie ma halogenów
- dziwnie rączki drzwi nie powycierane a kierownica powycierana
-przerysowany zderzak pod znaczkiem zdaje się
-na pierwszym zdjęciu wnętrza dziwnie niedomalowany zawias drzwi
No i brak zdjęcia bagażnika a tam cuda potrafią być.
Co do klapy to różnie z tym bywa, czasem jest nierówna szczelina a nic nie kombinowane, trzebaby się przyjrzeć. Napisy na przykład ma chyba normalnie na klapie.
Ale nie wygląda najgorzej.
Uwagę zwracać na to co normalnie. Raczej nie ma jakichś cudów, posłuchaj silnika, rozrządu i koła dwumasowego. Bardziej obeznani ci więcej doradzą.

halbog - 05-11-2009, 11:03

Zastanawia mnie, dlaczego nie ma zdjęć komory silnikowej i wnętrza bagażnika :?:
Aha, o ile się dobrze przyjżałem, to w kabinie jest tylko włącznik tylnego przeciwmłowego, tzn. ten egzemplarz MSS nie miał fabrycznie zamontowanych przeciwmgłowych przednich :wink:
Pozdrawiam
Bogdan

Andrew - 05-11-2009, 14:01

oldfox, z tych zdjęć to ciężko coś wywnioskować, są słabej jakości. Cena jest niska, ale musi coś za tym stać. Sprzedający też chyba sprowadził auto okazyjnie, pisząc, że ma japoński silnik. Mój brat kupił SS w sierpniu w DiD z 2002 r. w ogólnie dobrym stanie, sprowadzonego z Włoch, zapłacił 16500 za przygotowanego do rejestracji... Dodam, że auto nie jest idealne. Według mnie szukanie auta poniżej "ceny giełdowej" wiąże się później z kosztami, które dorównają lub przewyższą "cenę giełdową".
oldfox - 05-11-2009, 14:39

Cześć,
dzięki za zainteresowanie tematem i odpowiedzi.

Jeśli chodzi o cenę to chyba nie jest taka okazyjna bardzo 13000zł + opłaty da ~14500zł. Choć wiadomo - auto będzie trzeba do warsztatu/serwisu zaprowadzić.

Ogólnie jako posiadacze MSS potraficie stwierdzić czy wszystkie elementy (które da się oczywiście dojrzeć na zdjęciach) znajdują się na swoim miejscu - co by potwierdzała historię auta. A takie informacje są dla mnie najcenniejsze. Jak również pozostałe uwagi, które wam się nasuwają przy oglądaniu tego ogłoszenia.

Jeszcze raz dziękuję za wszelką pomoc.

JCH - 05-11-2009, 17:11

Kolejny egzemplarz bez relingów :?
Nie mówię, że to dyskwalifikuje ale chyba jest do ustalenia czy w 2001 roku były w ogóle wersje DID bez relingów :?:
Może telefon do MMC lub kontakt przez ich przedstawicieli będących na Forum :roll: Trochę życzliwości z ich strony a można by potwierdzić lub wykluczyć czy auto jest po dachowaniu czy też nie.