To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.5 TD] wymiana oleju

dobrybuch - 07-11-2009, 00:16
Temat postu: [2.5 TD] wymiana oleju
Witam i pozdrawiam Wszystkich
Mam pytanie dotyczace wymiany oleju w pajeraku 2.5td,poniewaz mieszkam w ie i za wymiane chca skasowac mnie 100euro prosil bym o jakies podpowiedzi :)
Nie mam zielonego pojecia gdzie sie spuszcza olej
Z gory dziekuje

Antonina - 07-11-2009, 08:33

Witam
jeśli z olejem to cena wydaje się mi ok, jeśli dalej chcesz zmieniać na własną rękę to korek masz w misce pod blachą jak wejdziesz pod samochód znajdziesz klucz 17 do tego potrzebny Ci klucz do filtra no i olej :wink:
Pozdrawiam

jawaldek - 07-11-2009, 12:08

dobrybuch napisał/a:
w ie i za wymiane chca skasowac mnie 100euro

a co zrobisz z zużytym olejem ?? w koszt wymiany wchodzi zapewne też utylizacja. Przy wymianie uważaj aby olej nie zalał Ci twarzy-i aby się nie poparzyć.Spuszcza się olej rozgrzany.Ciężko robi się to bez podnośnika lub kanału.Witaj na forum :)

Faraonix - 07-11-2009, 17:07

Ja wymienialem na ulicy pod domem. Nie wiem jak jest w 2.5 ale w 2.8 trzeba miec dobry klucz do wymiany bo filtr jest gleboko i dosc mozno przykrecony. Kupilem taki fajny samozaciskowy na grzechotke w Halfordsie za 25 euro.

Wczesniej wymienial mi taki jeden polak i bral 25 euro za wymiane filtrow i oleju ale ze nie moglem sie do niego dodzwonic to kupilem klucz i teraz sam wymieniam.

W dublinie natomiast powiedzieli mi 200 euro za wymiane oleju w automacie z ich olejem i chyba fitrem

dobrybuch - 07-11-2009, 23:16

Dziekuje bardzo w przyszlym tygodniu zmieze sie z ta wymiana :D
pajerak - 08-11-2009, 13:16

Witam !!! Słuchaj wymiana oleju w silniku to nie filozofia !!!! Nie daj sie naciągać !!! Kup poprostu filtr olejowy , na ciepłym silniku zobacz czy da sie ruszyć tzn odkrecić filtr olejowy . Ja sie ruszy to poprostu potrzebujesz kawaek kanału i do dzieła !!! Powodzenia !!! w 2.5 TD masz dobry dostep do filtra z góry także nie powinno być problemu !!!