Pajero II - [2.8 TD] Spadek mocy i kontrolka A/T
neosiek1 - 07-11-2009, 16:37 Temat postu: [2.8 TD] Spadek mocy i kontrolka A/T Witam, widzialem na forum dwa tematu poswiecone kontrolce A/T. Moj problem jest nastepujacy: Po przejechaniu okolo 1km zapala sie i zaczyna mrugac kontrolka A/T na desce rozdzielczej. Po jej zapaleniu auto ma wyrazny spadek mocy. Ciezko mu ruszyc spod swiatel. czy uszkodzenie czujnika temperatury moze wskazywac na te objawy? Dodam ze auto bylo kupione niedawno i po zauwazeniu problemu miarka oleju w skrzyni wskazywala pustke. Stan oleju zostal wyrownany. Gdy problem wystapi wystarczy wylaczyc silnik i wlaczyc ponownie i problem zniknie na jakies 500m. Z gory dziekuje za wszystkie sugestie. Pozdrawiam
haszugumis - 22-09-2011, 22:34
przyjmuje ze mierzyles stan oleju na wlaczonym silniku. musisz podpiac furaka pod kod kompa i zobaczyc co to za bledy. w instrukcji oblugi jest napisane ze jak miga a/t to znaczy ze jest wysoka temp oleju i nalezy sie zatrzymac, ale osobiscie mi sie wydaje ze ta kontrolka odpowiada za wiele wiecej funkcji ostrzegawczych
geniek - 23-09-2011, 14:27
Witam. W moim pajero 2.8 td kontrolka a/t migała jak był uszkodzony i odpięty komputer od świec żarowych - ten zlokalizowany w nogach pasażera.
pajerak - 24-09-2011, 12:45
Witam !!!
Sprawdz dokładnie poziom oleju w skrzyni !!! U mnie ta kontrolka zapaliła sie w ubiegłym roku jak w lesie jechałem po lampy w śniegu a co za tym idzie chłodnica oleju skrzyni biegów była zasłonięta !!!
Pozdrawiam !!!!
PiotrKw - 24-09-2011, 17:58
Cytat: | Wysłany: 07-11-2009, 16:37 |
Fajnie , chłopina po dwu latach doczekał się odpowiedzi. Lepiej późno niż wcale
|
|
|