To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Osłona silnika CJ1A 1.3

stanny - 07-11-2009, 16:41
Temat postu: [CJxA] Osłona silnika CJ1A 1.3
Witam. Temat się może powtarza. Lecz nikt go nie rozwiązał. Gdzie mogę kupić osłonę lub od jakiego modelu pasuje do CJ1A???
Anonymous - 10-11-2009, 08:41

jaką osłonę pod spód? określ się to Ci pomogę :)
stanny - 13-11-2009, 09:39

jak w temacie :) osłona silnika
Kaleid - 13-11-2009, 09:49

CJ0 fabrycznie nie ma osłony silnika, nie widziałem też nigdzie dorabianych. Może uda się coś dopasować.
Marcin-Krak - 13-11-2009, 11:06

Swego czasu, a dokładniej bo rozwaleniu miski olejowej, a więc prawie 5 lat temu interesowałem się tematem.
Nie udało mi się znaleźć czegoś co by podeszło. W każdym bądź razie w zakładzie zajmującym się robieniem różnego rodzaju rzeczy z blachy ;) - wyliczono, że zrobienie takiej osłony na zamówienie wyniosłoby około 500-700 zł :roll: Spasowałem :P

stanny - 13-11-2009, 11:42

Pozostaje mi jedynie kawałek tworzywa sztucznego i grzałka. Bez osłony silnika dzieją się w polskich warunkach jazdy "cuda nie widy" w komorze silnika. Nie wyobrażam sobie jazdy bez tej osłony. Zakładałem taką osłonę taką metodą w kadecie przeżył wiele lat dłużej:) Co do miski olejowej to nawet w polonezie jest płoza osłaniąca miskę olejową, więc nawet "skośnoocy" nie wpadli na ten pomysł.
mustaherukoita - 03-10-2016, 21:35

Witajcie!

Od kilku dni jestem właścicielem Colta CJ0 i zastanawia mnie brak osłony.
Warto myśleć nad jakąś osłoną (dorabianą, może dobraną z innego auta), czy jeździć tak jak jest? Macie może pomysły skąd taką osłonkę wziąć?

krzysieg - 05-10-2016, 13:55

Ja jeżdżę od 5 lat coltem bez osłony i nie ma problemów .
W jakimś tam stopniu osłania belka pod silnikiem .
Piasek się dostaje do pasków osprzętu i warto je wymieniać co 2-3 lata .

ludinho1 - 28-10-2016, 21:18

mustaherukoita napisał/a:
Witajcie!

Od kilku dni jestem właścicielem Colta CJ0 i zastanawia mnie brak osłony.
Warto myśleć nad jakąś osłoną (dorabianą, może dobraną z innego auta), czy jeździć tak jak jest? Macie może pomysły skąd taką osłonkę wziąć?
nie ma osłon do tego colta. daruj sobie i jezdzij bez :)