Problemy techniczne - Automat w Galancie
Robert74 - 07-11-2009, 20:33 Temat postu: Automat w Galancie Witam i proszę o opinnie Kolegów.Galant 2000cm 1985 skrzynia automat.Nie załącza biegów ,robi to czasem jak jest zimna ale po rozgrzaniu auto staje. Jak myślicie naprawa czy wymiana? Robert.
mario mario - 08-11-2009, 07:08
Witaj kolego. Musisz napisać więcej szczegółów, takich jak: odpalasz silnik na zimno, sprawdzasz poziom oleju w skrzyni, powinno być \cold/ i nastepnie jak przekładasz dźwignię na R powinien odrazu załączyś się wsteczny. Musisz dokładnie opisać co się dzieje. Bo z twoich słów wnioskuję, że na zimnum załacza biegi, następnie w czasie jazdy samochód zatrzymuje się. Najlepsza opcja to za mało oleju, poważniejsza to konwerter, a najgorsza ukaład sterowania (nie komp skrzyni). W dwóch ostatnich przypadkach skrzynia do wyjęcia. Jak się nie znasz to możesz kupić drugą skrzynie i będzie też niesprawna, albo po jakimś czasie padnie. \s\krzynie najlepiej kupić jak jest założona w samochodzie wtedy można sprawdzić ją na zimnym i na gorącym oleju. Napisz jak i kiedy skrzynia zaczęła szwankować. Pozdro.
Anonymous - 10-11-2009, 16:07
po 1 kiedy był wymieniany olej i filtr oleju to podstawa filtr oleju kosztuje ok 100zl i dostępny tylko w ASO radze Ci byś od tego zaczął i tak jak mario pisał napisz więcej szczegółów
Robert74 - 10-11-2009, 23:17
Dzięki za cenne uwagi,sprawa ma się tak:chciałem kupic takiego gala ale okazało się że on tylko stoi w miejscu,myśle że coś sie urwało i to koniec tej skrzyni.Zrezygnowałem. Przy okazii mam pytanie czy benzyna i dizel mają zamienne części np. wahacze czy to inna bajka? R.
Anonymous - 11-11-2009, 09:46
czasem pasują a czasem nie pasują przeważnie jest tak, że wahacz z 1,5 nie będzie pasował np do 1,8 lub 1,6 podobnie jest z dieslami
Robert74 - 11-11-2009, 10:50
Dzięki tak właśnie myślałem,przywracam do stanu świetności gala z 87 roku i dlatego takie pytania.R.
|
|
|