To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Cały kompletny seryjny cichy wydech- gdzie kupić?

Anonymous - 09-11-2009, 09:06
Temat postu: [CA1A 1.3] Cały kompletny seryjny cichy wydech- gdzie kupić?
Tematów o wydechu jest duzo,ale nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie.
Chce wymienić cały wydech,ale nie na sportowy tylko na seryjny cichy wydech.
Niestety firma Polmostrów produkuje tylko tłumik koncowy i rurę wydechową.Nie mają w ofercie downpipu,czyli pierwszej rury z łącznikiem elastycznym i katalizatora,albo tłumika srodkowego zamiast niego.Gosc z Polmostrowa napisał mi ,że nawet bosal nie ma w ofercie downpipu.Z katalizatorem/srodkowym mozna sobie poradzic,dobrac tłumik i przyspawac flansze.
Wydech na zamówienie niestety nie wchodzi w gre bo 1900zł to 50% wartosci mojego auta :D
Może ktoś z was wie gdzie,kto ma w ofercie cały wydech do CA1A w przystepnej cenie(powiedzmy 800zł za cały,albo 500 za pierwsze 2 elementy)
W ostatecznosci moze ktos z was mogłby mi zrobic te dwa elementy(ktos z okolic Wrocławia,bo przymiarki chyba konieczne),wiem ze sa wsrod nas tacy magicy :D

To jest schemat od Lancera,bo Bosal ma błąd w katalogu Colta(dwururka przy kolektorze)
Tutaj tylko koncowy tłumik jest inny.

Jogurt - 09-11-2009, 19:49

colt to na tyle nietypowe auto że wątpie że znajdziesz nowy pierwszy element. żadnego problemu nie stanowi wspawanie łącznika elastycznego jeśli rury są zdrowe. wspawywałem u siebie z 2 -3 lata temu i jest malina. kat w ten sam sposób, z resztą wydechu nie ma się co bawić tylko zmienić na nowy.
Anonymous - 09-11-2009, 20:02

No własnie juz mam dosyc,uszczelniania.Chce miec wszystko w porządku.Jakis baran zespawał łączenie pierwszej rury z katalizatorem,dalej mam katalizator na wsówkę i troche to rozwiązanie jest nieszczelne.Po namysle chyba zdecyduje sie uciąć to zespawane łączenie,usunąc tą wsuwkę i połączyć to rurką.Ale nadal czekam na odpowiedź,moze komus sie przyda pozniej,ale jakos watpie ,że ktokolwiek to ma w sprzedazy.Na ebay.de znalazłem ten downpipe i maja to za 65 euro i przesyłka do PL 40 euro więc razem 400zł,szkoda zachodu.
Jogurt - 09-11-2009, 20:16

za 400pln wolałbym kupić używany downpipe i nową siatkę i zrobić ten element samemu, zrobić flanszę do kata a nie jakieś wsuwki, a za to co zostanie kupić nowy końcowy
Anonymous - 10-11-2009, 08:55

adamovicius, tu masz rozpiskę do swego colta,
bosal
http://ekatalog.intercars...ic=0&lang_id=PL
EBERSPÄCHER
http://ekatalog.intercars...ic=0&lang_id=PL

tą dwururkę możliwe, że ci znajdę bo mój kolega ma dużo części do CA

Anonymous - 10-11-2009, 09:09

No i widzisz,że w Bosalu pokazuja dwururkę,a w 1.3 jest pojedyncza tak jak w Ebespacherze.
Pozatym ja mam ten element jeszcze w dobrym stanie i łacznik tez był niedawno wymieniany,ale chciałem nowe bo jakis magik zespawał flansze.Mysle,że utne te flansze i dam do wspawania rurkę.Deo jakbys znał jakis warszat gdzie robia wydechy u nas to byłbym wdzieczny.

Anonymous - 10-11-2009, 09:16

ja robie :)