To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - [Cari'98] ekonomiczny zestaw audio

dejman - 09-11-2009, 21:03
Temat postu: [Cari'98] ekonomiczny zestaw audio
Panie/Panowie,
Posiadam radyjko Blaupunkt San Diego MP27 4x45W max. oraz cztery fabryczne głośnik. Co można z tego wykrzesać aby grało lepiej a nie wymagało dużych nakładów? Dysponuję budżetem do 400zł.

PS.
Mam świadomość tego żeby naprawdę dobrze grało to konieczne jest dostawienie piszczałek oraz głośników w drzwiach przednich ale niestety nie dysponuję większą kasą. Pozatykam na elektryce się nie znam :( .

dziękuję z góry za wsparcie.

kamasxxx - 10-11-2009, 00:04

Wymiana standardowych głośniczków na coś nowszego :wink: Ja zamontowałem z przodu 2drożne a z tyłu dobre 16 i gra ładnie :lol:
tosztotomasz - 10-11-2009, 09:32

dejman napisał/a:
Co można z tego wykrzesać aby grało lepiej a nie wymagało dużych nakładów?

Wytłumić za tą kasę drzwi porządnymi materiałami.

1grzecho - 10-11-2009, 10:56

tosztotomasz napisał/a:
Wytłumić za tą kasę drzwi porządnymi materiałami.

i dołożyć wzmacniacz

Student - 10-11-2009, 11:17

Maty i lepsze głośniki nic więcej nie trzeba.

Jak ma grać głosno to jeszcze inne głośniki i wzmacniacz. :lol:

Ma ma grać w basie to wzmacniacz i skrzynia. :lol:

Anonymous - 10-11-2009, 12:29

Tylko, ze w carismie przed fl glosniki nie sa w drzwiach wiec najpierw trzeba je tam zamontowac. Oczywiscie jakies 16 + wygluszenie drzwi + gwizdki w slupkach a tylu nie ruszac.
Anonymous - 10-11-2009, 12:49

dejman napisał/a:
Mam świadomość tego żeby naprawdę dobrze grało to konieczne jest dostawienie piszczałek oraz głośników w drzwiach przednich ale niestety nie dysponuję większą kasą. Pozatykam na elektryce się nie znam

niestety jesli nie zamierzasz wstawiac glosnikow w drzwi to lepiej ta kase wydaj na impreze bo szkoda pakowac grosz w glosniki w desce rozdzielczej.
ewentualnie jesli nie zalezy tobie na scenie wstaw jakis zestaw(np. trojdrozny) w polke z tylu.

Anonymous - 10-11-2009, 13:41

Jesli ma juz cos pakowac w tyl to lepiej w fabryczne miejsca na glosniki. Wtedy funkcjonalnosc auta nie zostanie zmniejszona (czesta wyciagalem polke w hb jak wozilem cos wiekszego).